Kayseri Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Vali yardımcısı İ.Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, kamu kuruluşları temsilcileri, belediyelerden temsilciler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, sendika temsilcileri, üniversite temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Sanayi Odası, Ticaret Odası temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İ.Halil Çomaktekin, ''Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında yaşanan sıkıntıların tespit edilerek, yeni öğretim yılında daha verimli bir yıla hazırlanmak için bize ışık tutacak toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise, ''Eğitimin üç ayağı vardır. Bunlar okul, aile ve çevre. Bunların uyumu çok önemli, başarı bu üçgenle sağlanır. İlimizde önümüzdeki yıl başarıyı sınıf sınıf hatta fert fert değerlendirip, öğrencinin hangi konuda eksiği varsa o konuya ağırlık verilecek. Hedefimiz; güvenilir, kendini ifade edebilen, ayakları üzerinde durmasını bilen çocuklar yetiştirmek. Biz eğitimciler duygulara dokunmalıyız, Başarı kendini ifade edebilmektir. Veliler öğretmenlere güvenmeli ayrıca öğrencinin aile yaşantısı bizler için önemli. Bu amaçla aile ziyaretleri başlatıldı. Eğitimde bir başka sıkıntımız da arsa bulamamak. Üzerine bina yapmak sorun değil, arsa bulmak sorun. Bu kapsamda İl Özel İdare işbirliğinde 23 okul yapımını planlanmış durumdayız' diye konuştu.
Toplantının sonunda katılımcılara ilimizdeki eğitimle ilgili kısa slayt gösterisi yapılarak bilgiler sunuldu.
Toplantıda verilen bilgilere göre, Kayseri'de 49 ana okulu, 351 Ana sınıfı olan okul, 35 özel kreş, 461 ilkokul, 295 ortaokul, 151 orta öğretim kurumunda (Ana tür olarak) toplam 280 bin 135 öğrenci öğrenim görmekte ve bu okullarda 14 bin 931 öğretmen görev yapıyor. Açık öğretim öğrencileri ile birlikte toplam öğrenci sayısı ise 300 bin 53. Resmi olarak 12 bin 802 öğretmenin hizmet verdiği Kayseri'de, 2013-2014 yılı eğitim kurumlarında 2 bin 118 öğretmene ihtiyaç duyulacağı bildirildi. Okul öncesi, Rehberlik, İlköğretim Matematik Öğretmenliği branşlarında öğretmenlere ihtiyaç duyulduğu kaydedilen toplantıda, Kayseri'de 174 milyon 675 bin 622 TL devlet yatırımının 91 milyon 363 bin TL'si Temel Eğitim ve Okul öncesi, 83 milyon 307 bin TL'si Orta Öğretim olarak planlandığı belirtildi. İl Özel İdare işbirliğinde 23 tane 24 derslikli okul yapımı planlandı ve yaklaşık 10 yıllık bir ihtiyacı karşılamanın hedeflendiği kaydedildi.
Ayrıca okul sütü dağıtımı gerçekleştirilmiş olup toplam Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık 14 milyon 500 bin adet süt dağıtıldığı bildirildi.
Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında (Okula hiç kaydolmamış, aynı sınıfta yaşıtlarından 3 yıl büyük ya da sürekli devamsız) 32 öğrencinin 3 merkezde ilköğretimle ilişkilendirilip okula devamlılık sağlandı.
31 Aralık 2012 tarihi itibariyle okuma yazma oranı ise yüzde 94.86 olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl bu rakam 91,49 idi.
Bu arada, 2013 YGS'de başarı sıralamasında Kayseri'nin Türkiye genelinde 11. sırada olduğu, büyükşehirler içinde ise 3. sırada yer aldığı da vurgulandı.