Türkiye'nin en büyük ve en köklü işveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), her biri alanında lider 260 sanayi şirketi üyesi ile Türkiye imalat sanayi ihracatının yüzde 40'ını gerçekleştiriyor. MESS üyeleri, Türkiye ekonomisine her yıl 60 milyar doların üzerinde katkı sağlarken direkt olarak 200 binden, dolaylı olarak 1 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor. 'Yeni nesil sendikacılık' anlayışıyla ülkenin geleceğini inşa edecek projeler hayata geçiren MESS, faaliyetlerinin odağına her şeyden önce insan ve icraatı alıyor. Bu kapsamda, dünya standartlarında bir teknoloji merkezi olarak kurgulanan MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) ile de dördüncü sanayi devriminin getirdiği dijital dönüşüm sürecinde üyelerine rehberlik ediyor. MESS, her yıl yüzlerce gence de bilişim ve yazılım alanlarında eğitim ve istihdamın kapısını açıyor.
300 GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK
MESS, genç neslin geleceğin yetkinlikleriyle donatılması, çalışma hayatına katılması ve Türkiye'nin küresel rekabet gücünün artması amacıyla MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı'nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirdi. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol "MESS olarak ülkemizi, yazılım dilleri ve teknolojilerinde lider konuma getirmeyi hayal ediyoruz. Türkiye'nin en kapsamlı, nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme ve işe yerleştirme programı olmasını hedeflediğimiz MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı, bu hayal ile ortaya çıktı. Burada 3 temel hedefimiz var: Gençlerimize daha kariyerlerinin en başında yeni çağın yetkinliklerini kazandırmak, işgücümüzü, ekonomimizin dinamosu olan sanayimizin ihtiyacı olan geleceğin işlerine hazırlamak ve ülkemizin istihdamına, refahına destek vermek. Özellikle ülkemizin yazılımcı istihdamına somut katkı sağlamak en öncelikli arzumuz" dedi.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
www.mextbilisim.com sayfasından başvuruların yapıldığı programa, üniversitelerin mühendislik ve sayısal bölümlerinde 3 ya da 4'üncü sınıfta okuyan ya da yeni mezun olup henüz iş gücüne katılmamış gençler katılabiliyor. Program kapsamında gençler 3 ay boyunca çok yoğun tempoda ve rollere göre özelleşmiş fiziksel ve çevrimiçi eğitimler alacaklar. Ayrıca, sanayide uygulamalı projelerde yer alarak öğrendiklerini sahada, gerçek iş ortamında pekiştirme imkanı bulacaklar. İlk faz başvurularda yoğun ilgi görülen program kapsamında 2022 yılı içerisinde 300 gencin istihdam edilmesi hedefleniyor.