LGS olarak da anılan Merkezi Sınav başvuruları MEB aracılığıyla e-Okul üzerinden alınıyor. 8. sınıfta okuyan milyonlarca öğrenci ve velileri LGS başvuru işlemleri hakkındaki süreci yakından takip ediyor. Bu bağlamda, 'LGS başvurusu nasıl yapılır?' sorusu en çok arananlar arasında öne çıkıyor. Öğrenciler bir yandan çalışmalarını sürdürürken öteki taraftan ise Merkezi Başvurusu işlemlerini tamamlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayımladığ kılavuz ile beraber başvuru işlemleri hakında tüm detaylara yer verdi. Başvuru için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde;
Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler;
a. Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları üzerinden yapacaklardır,
b. Kılavuzda yer alan "EK 1–Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır,
c. Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarca odsgm_odydb@meb.gov.tr e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecektir. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No:8 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 26 Nisan 2019 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.
2019 LGS 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek. İlgili sınava başvurular 03-14 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek.
Sınav giriş belgeleri 22 Mayıs tarihinde yayınlanacak olurken, sonuçlar ise 24 Haziran tarihinde açıklanacak.
Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaktır.
Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.
Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecektir.
BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
Başvurularda;
Bu durumdaki öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
...