Liseye Geçiş Sınavı'na katılan öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlem sürecine girdiler. İlk iki nakil işlemlerinin yapılmasının ardından kalan boş kontenjanlara yerleşmek için hazırlık yapan öğrencilerin süreci ise başladı. LGS 3. nakil işlemlerinin bugün başlaması ile birlikte LGS nakillerinin nasıl ve nereden yapılacağı ise araştırma konusu oldu. Buna göre; LGS nakil işlemleri nasıl ve nereden yapılacak?
LGS 3. Nakil başvuruları ile ilgili tüm bilgileri haberimizin detaylarından bulabilirsiniz..
LGS nakil işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. LGS 1. ve 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından son aşamaya gelindi.
Birinci nakil başvuru dönemi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.
İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında oldu.
Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrenciler, il-ilçe nakil komisyonlarına başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.
LGS 3. NAKİL İŞLEMLERİ (BOŞ KONTENJAN) NE ZAMAN YAPILACAK?
Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekiyor.
LGS BOŞ KONTENJAN TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
LGS NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇILANACAK?
Sonuçlar 6 Eylül'de duyurulacak.
NAKİL KOMİSYONU NEDİR?
İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, yerleştirmelerde, ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullara dengeli bir şekilde öğrenci yerleştirecek.
Komisyon, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Yönergesi veya Kılavuzu hükümleri çerçevesinde ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara yerleşemeyen öğrencileri, aynı merkez ilçedeki diğer ortaöğretim kayıt alanlarındaki boş kontenjanı bulunan okullara, tercihe ve ortaokulun 6, 7 ve 8. sınıf seviyesinde alınan yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması ile hesaplanacak ortaokul başarı puanı (OBP) üstünlüğüne bağlı olarak yerleştirecekler.
Yurt dışından gelen ve denkliği yapılan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullara kontenjanlar da dikkate alınarak dengeli bir şekilde yerleştirme ve nakil işlemleri yürütülecek.
Bu komisyonlar, ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden rehberlik ve araştırma merkezlerince düzenlenen Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu ile tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitime yönlendirilen öğrencilerin il ve ilçe özel eğitim hizmetleri kurulları ile iş birliği yaparak yetenek, sağlık, engel durumları, özellikleri, ikamet adreslerine uygun olarak her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek ve eşit sayıda olacak şekilde ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayacak.
Komisyonlar, ayrıca önceki yıllarda 8'inci sınıfı bitiren, herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı bulunmayan ve kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara kayıtlarını, tercihlerine ve OBP üstünlüğüne bağlı olarak yapacak.
Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, öğrencilerin nakil ve geçiş işlemlerini kontenjan şartı aramaksızın, bir defaya mahsus olmak üzere, ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullara, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullardan gelen öğrencileri ise aynı türden okullara dengeli bir şekilde yapacak.