Geçtiğimiz yıl yüzde 97.68'lik doluluk oranına ulaşarak lisans programlarına göre Türkiye'nin en çok tercih edilen 4'üncü vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), küresel ölçekte başarıya uzanan mezunlarıyla fark yarattı. Kendi işini kurarak ya da uluslararası şirketlerin başarılı çalışanları olarak tam 54 farklı ülkede yaşamını sürdüren İEÜ'lü 490 mezun, ilham veren yaşam öykülerine imza attı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener "Bizim için başarının en önemli kıstaslarından biri de küresel ölçekte tercih edilen gençler yetiştirmek. Öğrencilerimizi, bu düşüncelerle yarınlara hazırlıyoruz, projelerimizi bu hedef doğrultusunda şekillendiriyoruz" diye konuştu.
8 DİLİN KONUŞULDUĞU KAMPÜS
Kendi bünyesinde oluşturduğu 'İzmir Bilimpark' adlı teknoloji geliştirme bölgesine üst düzey yeni merkezler kazandıran İEÜ, gençlerin iş dünyası ile iletişim kurarak proje ve fikir üretebilecekleri yapıyı daha da güçlendirdi. 8 dilin konuşulduğu kampüsü, yurt dışı tecrübesine sahip akademisyenleriyle eğitim kalitesini hızla yükselten İEÜ Türkiye genelinde lisans programlarına göre en çok tercih edilen 4'üncü vakıf üniversitesi oldu. İEÜ birçok bölümde de Türkiye derecesine ulaşan gençleri bünyesine kattı.
KAMPÜSÜN MİMARİ PROJESİ SEÇİLDİ
İEÜ, kente dünya çapında, çevreci ve son teknolojiye sahip bir yerleşke kazandırmak hedefiyle Güzelbahçe'de inşa etmeyi hedeflediği yeni yerleşkenin temelini atmak için de son aşamaya geldi. Yeni yerleşkenin tasarımını belirlemek için ulusal çapta gerçekleştirilen 'Mimari Projesi Yarışması' sonuçlandı. Mimar Kerim Miskavi'nin ekip başı olduğu proje birinci seçildi. İzmir'e farklı bir soluk getirecek, eğitim kalitesini daha nitelikli hale getirecek yeni yerleşkenin 3 yılda tamamlanması hedefleniyor.
YEPYENİ BİR ÜNİVERSİTE VİZYONU
Özgener, üniversite olarak Türkiye'nin en nitelikli gençlerinin tercih ettiği, ilgiyle takip edilen, başarılı bir noktaya ulaştıklarını söyledi. Başkan Özgener "İzmir için ne istiyorsak, ideallerimiz neyse üniversitemizin de tüm bu hedefleri besleyebilecek, destekleyebilecek daha etkin bir yapıya kavuşması için çalışıyoruz. Daha önce birçok platformda üniversiteler için bir varış noktasının olamayacağını, üniversitelerin daima daha iyiyi, en yeniyi isteyerek hedefini buluşa, projeye, geleceğe, teknolojiye odaklaması gerektiğini dile getirdim. Hedefimizi bu düşüncelerden ilham alan, bu bilinçle beslenen bir üniversite vizyonunu oluşturmak olarak belirledik" dedi.