TDK; günlük yaşamda oldukça sık kullanılan iddia-iddaa kelimesinin doğru yazılışını ve doğru anlamını mevcut resmi sitesinde açıkça ifade etmiştir. TDK'ya göre doğru yazılışı ''iddia'' olan kelimenin anlam açıklaması ise ''isim: Kendinde olmayan bir yeteneği, bir durumu varmış gibi gösterme'' şeklindedir. İddia yazımı dışındaki tüm yazımlar yanlış sayılacak ve aksi takdirde dil bilgisine aykırı bir yazım olarak karşımıza çıkacaktır. Benzer diğer kelimeler gibi iddia kelimesinin de doğru yazılışını öğrenmek, dilimizin temiz kullanımına fayda sağlayacaktır. Türkçe'nin hataları kendi içerisinde barındırmaması için, vatandaşların da tüm kelimelerin doğru yazılışlarını bilmeleri elzem bir durum olacaktır.
Günlük hayatta sık kullanılan bazı kelimelerin nasıl yazılacağı konusu, vatandaşlar tarafından türlü zorluklara maruz kalmaktadır. Bu duruma sebep olan durumlar ayrı mı yoksa birleşik mi yazılması gerektiği ile birlikte bazen de farklı dillerden kendi dilimize geçmiş olan kelimelerin yapısı ile alakalı olabilir.
Kelimenin doğru yazılışı ''iddia'' olacaktır. İddia kelimesinin cümle içerisindeki doğru ve yanlış yazılışlarını örnekler ile açıklamak gerekir ise;
TDK'ya göre doğru yazılışı ''iddia'' olan kelimenin anlam açıklaması ise şöyledir; ''isim: Kendinde olmayan bir yeteneği, bir durumu varmış gibi gösterme''. Vatandaşlar, iddia kelimesini sürekli olarak ''iddaa, idda, iddiaa'' gibi yanlış yazmaktadır ve bu durum dilimiz için oldukça zararlıdır.
TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı ''iddia'' olarak ifade edilmiştir. İddia kelimesinin doğru ve yanlış yazılışları şu şekildedir;
Gün içerisinde oldukça fazla kullanım alanı olan bu kelimenin doğru yazılışı TDK'nın da ifade ettiği üzere; ''iddia'' olmalıdır. İdda, iddiia, iddiaa gibi kullanımlar yanlıştır ve bu yanlışlıklar Türk Dili'nde kirliliğe sebep olacaktır.