Sosyal bilimler alanında uluslararası araştırmalar yapmak ve kariyerinde dünyaya açılmak hedefi olan gençlere önemli fırsatlar sunan İbn Haldun Üniversitesinde, Yüksek Lisans ve Doktora Programları için erken kayıt başvuruları alınmaya başlandı. Açık Medeniyet felsefesi ve yaklaşımıyla akademik uzmanlık imkanı sunan İbn Haldun Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İslami İlimler Enstitüsü ve Medeniyetler İttifakı Enstitüsü bünyesinde açılan Yüksek Lisans ve Doktora Programlarıyla, yurt içi ve yurt dışında araştırma yapma imkanı veriyor.
Araştırma üniversitesi kimliği ile yüksek lisans ve doktora eğitimlerine ayrı bir önem veren İbn Haldun Üniversitesinin 53 farklı ülkeden öğrencisinin % 56'sı, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinden oluşuyor.
ÇOK ULUSLU BİR ORTAMDA 3 DİLDE EĞİTİM FIRSATI
İbn Haldun Üniversitesi, alanında en iyi isimlerden oluşan akademik kadrosu, yurt dışında araştırma yapma imkânı ve çok uluslu bir ortamda, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde verdiği eğitimle öne çıkıyor. Sosyal bilimlerin farklı alanlarında yetkin, uluslararası platformlarda ve eğitim kurumlarında çalışmalar yapmış akademik kadro, nitelikli mekânlarda nitelikli eğitimlerini sürdürüyor.
İbn Haldun Üniversitesi; Türkiye Çalışmaları, Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk, İşletme, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler gibi spesifik alanlarda yüksek lisans yapmak isteyenlere erken kayıtta önemli avantajlar sunuyor. Kabul ve başarı durumlarına göre sunulan asistanlık ve farklı düzeylerde bursluluk imkanları da, İbn Haldun Üniversitesinde yüksek lisans yapmak isteyen adayları bekliyor.
Süleymaniye medreselerinde verilen İslami Bilimler ve MEDİT bünyesindeki eğitim programları ve eğitimin temel niteliklerine uygun şekilde inşa edilmekte olan yeni külliyesi binası da İHÜ'de eğitim almak isteyenlere amacına uygun şartlarda eğitim alma imkanı sağlayacak.
TÜRKİYE ÇALIŞMALARINDAN SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERE
İbn Haldun Üniversitesinin Türkiye Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı Prof. Dr. Halil Berktay koordinatörlüğünde yürütülüyor. Programda Türkiye gerçekliği tarihi, siyasi, ekonomik ve sosyolojik yönlerden daha derin ve bütünsel bir şekilde ele alınarak, Batı ile Doğu arasında köprüler kurulması ve önyargıların kırılması hedefleniyor.
Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı Doç. Dr. Ömer Çınar koordinatörlüğünde, küresel rekabetle birlikte ortaya çıkan yeni hukuksal sorunlar karşısında yeni çözümler üretebilecek nitelikte hukukçular yetiştirmeyi amaçlıyor. Uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak İbn Haldun Üniversitesi, yetkin akademik kadrosu, 7/24 açık olan zengin kütüphanesi, geniş burs imkânları ve uluslararası bağlantıları sayesinde araştırmacı hukukçulara seçkin imkânlar sunuyor.
İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı, Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz koordinatörlüğünde, şirket çalışanlarına ve üniversiteden mezun olmuş ve kariyerlerine yön vermeye çalışan yarının yöneticilerine, işletmenin farklı yönlerine ilişkin teorik bilgileri pratik uygulamalarla birlikte harmanlayabilecekleri çok özel bir içerik sunuyor.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı, Prof. Dr. Sefa Bulut koordinatörlüğünde, doğu ve batı kültürleri arasında entelektüel bir köprü kurmayı hedefliyor. Danışmanlıkta bilimsel bir yaklaşım, profesyonel bir tutum ve yetkinlik geliştirmek isteyenler, İbn Haldun Üniversitesinde dünyanın farklı yerlerindeki danışmanlık yaklaşımlarını inceleme ve keşfetme fırsatını bulacaklar. Alandaki en son gelişmeleri takip ederek günümüz dünyasının sorunlarına çözüm üretmeyi öğrenecekler.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı, Dr. Öğr. Üyesi Ali Aslan koordinatörlüğünde, siyaset biliminin temel kavram ve başlıklarından siyaset teorisinin güncel tartışmalarına, uluslararası ilişkilerin temel kavram ve konularından küresel politikalara, Türk siyasetinin güncel tartışma konularından Türk dış politikası analizlerine, Ortadoğu başta olmak üzere komşu bölge incelemelerinden, toplumsal hareketlerden çatışma çözümlerine bilimsel ve ahlaki bir sorumlulukla katkı sunacak; kültürel ve tarihi derinlikli çalışmalar yapacak araştırmacılar yetiştirmeyi hedefliyor.