Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında hibrit eğitim sistemi ile faaliyetini sürdüreceğini duyurdu. Bu haberin ardından üniversite bünyesindeki öğrenciler; hibrit eğitim nedir, hibrit eğitim sistemi ne demek?" diye araştırmaya koyuldu. Bazı okullar online, bazıları ise yüz yüze eğitim verirken; okul yönetiminin açıklamalarının ardından Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak sorusu gündeme geldi. İşte Anadolu Üniversitesi hibrit eğitim sistemi açıklaması.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE DERSLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Üniversitenin yaptığı açıklamaya göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında dersler 4 Ekim Pazartesi günü başlayacak.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HİBRİT EĞİTİM SİSTEMİ AÇIKLAMASI
Üniversiteden "Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi dersleri, 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Eğitimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, "hibrit eğitim" şeklinde (yüz yüze ve online karması) yapılması planlanmaktadır. Bu planlamada, bazı dersler tamamen online, bazıları tamamen yüz yüze, bazıları ise sınıf ortamında canlı yayın eşliğinde verilecektir. Hangi dersin ne şekilde verileceği, bölüm ve programların web sitelerinden duyurulacaktır" şeklinde açıklama yapıldı.
HİBRİT EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR?
Hibrit eğitim kısaca karma eğitim olarak adlandırılabilir. Yani dersler hem yüz yüze eğitim şeklinde olacak, hem de uzaktan eğitim şeklinde olacak. Yüz yüze eğitime ihtiyaç duyulmayan derslerde uzaktan eğitim modeli ele alınacak, pratik eğitimin şart olduğu alanlarda ise sınıf ortamında yüz yüze eğitim gerçekleşecek. Hangi derslerde yüz yüze eğitim yapılacağı ise üniversiteler tarafından belirlenecek ve öğrencilere duyurulacak.