GSF mezunları ne iş yapar konusu, gençlerin en merak ettiği soruların başında gelmektedir. Yine, GSF'de hangi bölümler var ise, buna göre bir çalışma programı belirlenmeli ve çalışılmalıdır. Pek çok fakülte ve bölüm ile ilgili kafa karışıklığı olduğu gibi, GSF ile ve bölümleriyle alakalı da kafa karışıklığı görülmektedir. Bu sebeple, GSF hangi bölüm ve hangi fakülte soruları da, üniversite sınavlarına hazırlanan ve fakülte ile bölüm tercihleri yapmaya hazırlanan gençler arasında sıklıkla sorulan sorulardan bir kaçı olarak karşımıza çıkmaktadır.
GSF olarak kısalltılmışı ifade edilen fakültenin açılımı; Güzel Sanatlar Fakültesi'dir. Güzel Sanatlar Fakültesi ülkemizin pek çok şehrinde üniversiteler içerisinde yer almakta ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine yardımcı olmaktadır. Gerek devlet, gerek ise vakıf üniversitelerinde yer alan GSF içerisinde pek çok farklı alanda bölüm hizmet vermektedir.
Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde var olan bölümler arasında; Resim, Cam Sanatları, Seramik, Grafik, İç Mimarlık, Heykel, Tekstil, Sahne Dekorları ve Kostüm, Moda, Çizgi Film ve Animasyon, Bileşik Sanatlar, Görsel İletişim Tasarım, Sanat Yönetimi, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Film Tasarımı, Geleneksel El Sanatları, Fotoğraf, Müzik ve Temel Sanat Eğitimi gibi pek çok bölüm mevcuttur.
Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları, hangi GSF bölümünden mezun olmuş ise, o alanda uzmanlaşmış olacak ve o bölüm ile ilgili bir meslek sahibi olmuş olacaktır. Örneğin bir Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu birey, ressam, iç mimari, cam ve seramik sanatçısı, sahne dekorları ve kostüm uzmanı, modacı, animatör, görsel iletişim uzmanı, tasarımcı, el sanatçısı, fotoğrafçı, müzisyen gibi meslekleri icra edecektir.