ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan YKS ek tercih kılavuzu ile beraber tercihler 17 Eylül 2020 tarihinde başladı. AİS ekranı üzerinden gerçekleştirilen elektronik başvuruların haricinde vatandaşlar belirlenen ücreti de bankalar aracılığı ile yatırması gerekiyor. Üniversite boş kontenjan ve taban puanları ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, Üniversite boş kontenjanları ve taban puanları ile 2020 YKS ek tercih yerleştirme başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar? YKS ek tercih başvuruları ne zaman bitiyor? İşte tüm detaylar ve ÖSYM başvuru ekranı…
Üniversite sınav sonuçlarına göre ilk tercihlerde herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar şimdi ise YKS ek tercih başvurusu ile yeniden şanslarını deniyor. Bilindiği üzere yapılan ilk yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adayların ek yerleştirme hakkı bulunmuyor…
YKS ek tercihleri ÖSYM AİS başvuru ekranı üzerinden yapılıyor. YKS ek tercih tarihleri, 17 - 23 Eylül tarihleri arası olarak belirlendi. Ek yerleştirme işlemleri, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2020-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.
ÖSYM AİS EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2020 YKS ek yerleştirme tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.
Tercih süresi, 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2020 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.
YKS EK TERCİH ÜCRETİ NEREYE ÖDENECEK?
* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden yerleştirme ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.
Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
*Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir
Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.
YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.
Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir