Doğada bilinen 118 element vardır. Bu elementlerin 11'i gaz fazında, 2'si sıvı fazında gerisi ise katı fazında bulunmaktadır. Doğadaki bazı elementler kendi başlarına mevcut olamazlar ve bazı elementler daha yoğun bulunurken bazıları oldukça nadirdir. Peki Dünya'da en çok bulunan element hangisidir? Doğada bulunan elementler ve elementlerin simgeleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik…
DÜNYA'DA EN ÇOK BULUNAN ELEMENT
Doğada en çok bulunan element % 46,1 oranı ile oksijen elementi olmaktadır. Oksijen, renksiz, kokusuz ve tatsız bir gazdır. Periyodik tablonun 6 – A grubunda yer alan oksijen elementinin atom numarası ise 8'dir.
Oksijen elementi, dünya üzerindeki bütün canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için oldukça önemlidir. Bir solunum gazı olan oksijen elementi, canlıların nefes alabilmesine ve yaşayabilmelerine olanak sağlamaktadır.
YER KABUĞUNDA EN ÇOK BULUNAN ELEMENT
Yer kabuğunda en sık bulunan element neredeyse bütün elementlerin yarısını kaplayan "oksijen" elementidir. Yer kabuğunda en sık bulunan 10 element ise şöyledir:
EVRENDE EN ÇOK BULUNAN ELEMENT
Evrende en çok bulunan element sorusunun cevabı aslında oldukça şaşırtıcıdır. Evrenin çok büyük bir kısmını sadece bir proton ve bir elektrondan oluşan hidrojen elementleri oluşturmaktadır. Evrenin % 99,9'luk kısmı ise hidrojen ve helyum atomlarından oluşur.
ATMOSFERDE EN ÇOK BULUNAN ELEMENT
Dünya'nın atmosferinde en çok bulunan element % 78'lik bir oranla azot olmaktadır. Azot, atmosferde bu kadar çok olmasına rağmen yer kürede ve dünyada bu miktarda çok bulunmamaktadır.