9 Haziran tarihinde başlayan DGS başvurularının ne zaman biteceği adaylar tarafından takip ediliyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli eğitim bilgisi ile fotoğrafı bulunanlar, başvuru işlemlerimi bireysel olarak internet üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda istedikleri herhangi bir başvuru merkezi aracılığı ile de başvurularını tamamlayabilecekler. Peki; DGS başvurusu ne zaman bitecek, sınav ne zaman? 2020 ÖSYM ile DGS ücret bilgisi ve puan hesaplama!
DGS başvuruları 9 Haziran tarihinde başladı ve 17 Haziran tarihinde sona erecek. DGS başvuru ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılır?
DGS BAŞVURU TARİHLERİ
9 Haziran 2020'de başlayan DGS başvuruları, 17 Haziran 2020 tarihinde sona erecek.
DGS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
DGS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?
DGS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, 3 Temmuz 2020 tarihinde geç başvuru işleminde bulunabilir.
DGS NE ZAMAN UYGULANACAK?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak.
DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM'nin 2020 sınav takviminde yer alan bilgiye göre DGS sınav sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.
SINAVIN KAPSAMI
Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.
DGS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?
Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; Dikey Geçiş Sınavının sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarasını veya Y.U. Numarasını, ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden kredi kartı/banka kartı veya internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.
Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka bankadan ayrılmadan düzelttirmeleri gerekmektedir.
Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.
DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
DGS başvuru ücreti 130 TL'dir.