Proje kapsamında açılan Çocuk Üniversitesi'ne 9 – 12 yaş arasındaki 50 çocuk katıldı. Çocukların 10 tanesi pilot bölge seçilen Bağcılar Belediyesi tarafından belirlendi. Projeye sosyal uyumu artırmak için dez avantajı gruplarda yer alan 5 mülteci çocuk da katıldı. 12 hafta süren sosyal uyum ve akademi projesinde çocuklar birbirleriyle uyum içerisinde yapay zeka, arkeoloji, girişimcilik ve inovasyon başta olmak üzere farklı alanlarda eğitim aldı.
Çizgi film ve animasyon derslerinde uygulamalı eğitim alan öğrenciler, güncel teknolojilerinden faydalanarak öğrendikleri bilgileri hayata nasıl geçirebilecekleri konularını işledikleri yapay zeka derslerinde "görüntü işleme, tanıma, konuşma ve anlama, metinden konuşmaya, konuşmadan metne dönüşüm, doğal dil işleme, makine öğrenmesi" gibi birçok konuda deneyim kazandı.
Çocuklar, kendilerini keşfetmek ve hayata karşı bir bakış açısı kazanmalarını sağlamada etkili olan yoga derslerine büyük bir keyifle katıldı. Öğrenciler için düzenlenen mezuniyet törenine aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.
"ÇOCUKLARI YARINLARA HAZIRLIYORUZ"
Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı'nın (WALD) çocukları çok önemsediğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, "Gelecekte demokrasinin güçlenmesi, toplumsal barışın sağlanması ve kitlesel kalkınma adına yarınların gençleri yetişkinleri ve yöneticilerine yönelik çok sayıda proje yapıyoruz" dedi.
Duman sözlerine şöyle devam etti: "WALD ve diğer paydaşlar olarak bu proje ile yerel ve mülteci çocukların farklı ders ve etkinliklerle yetenekleri keşfetmesi, sosyal uyumunun güçlendirilmesini hedefledik. Bu projedeki hedefimiz çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak girişim ve aynı zamanda katılımcı birey olma özelliklerini geliştirilmesine de katkı sunmaktı."
(Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Başkanı Mehmet Duman)