Cevizin birçok hastalığa karşı koruduğu bilinmektedir. Düzenli tüketilmesi özellikle çocuklar, gençler, yaşlılar, hamile ve emziren kadınlar ile kalp hastalığı riski taşıyan bireyler için önemi büyüktür. Bu koruyuculuk, cevizdeki vitamin ve minerallerden kaynaklanmaktadır. Düzenli olarak ceviz tüketmek bu besin maddelerinden faydalanmaya olanak sağlar. Bu nedenle cevizde hangi vitaminler var sorusunun yanıtını bilmek, sağlık ve beslenme konusunda bilinçlenmek açısından önemlidir.
Cevizi günlük beslenmenize eklemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok önemli vitamin ve minerali almanıza yardımcı olabilir. Bu vitaminlerden biri E vitaminidir. E vitamini, antioksidan özelliklere sahiptir ve vücut hücrelerini hasarlara karşı korur. Bu sayede cilt sağlığını destekler. Aynı zamanda ceviz, B vitamini kompleksi açısından zengindir. B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B6 ve folik asit (B9) gibi çeşitli B vitaminlerini içerir. Bu vitaminler enerji üretiminde, sinir sistemi fonksiyonlarında ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda önemli rol oynar.
Ceviz, içeriğindeki yoğun olarak E ve B vitaminleriyle dikkat çekse de bunlarla sınırlı değildir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan cevizin içeriğindeki diğer besin maddeleri ve etkileri şu şekildedir: