Üniversiteler açılacak mı sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından gün içerisinde araştırılmaya devam ediyor. YÖK tarafından yapılan son açıklamada üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerine en erken 1 Ekim tarihinde başlamalarını istedikleri ifade edilmişti. Bu kapsamda tarihin yaklaşmasıyla gözler okullardan gelecek açıklamalara çevrildi. Peki, Bu sene Üniversiteler 1 Ekim'de açılacak mı? 2020-2021 YÖK takvimi ile Üniversiteler ne zaman açılacak, uzaktan eğitim mi olacak? İşte detaylar…
Geçtiğimiz günlerde YÖK başkanı Yekta Saraç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik." demişti. Bu nedenle "Üniversiteler ne zaman açılacak, uzaktan eğitim mi olacak?" sorusunun yanıtı için eğitim aldıkları okullardan açıklama bekleniyor.
Üniversitelerin ne zaman açılacağı ile ilgili daha önce yapılan açıklamada YÖK Başkanı Yekta Saraç, 'YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.' demişti.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN UZAKTAN EĞİTİM TAVSİYESİ!
SAĞLIK Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) gönderdiği güz dönemindeki eğitime dair görüş yazısına verdiği cevapta üniversitelerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının, güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesini istedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi,YÖK tarafından bütün üniversite rektörlüklerine gönderildi. YÖK'ten gönderilen yazıda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi alanlarına alınacak tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapıldığı ve bunların uygulamaya konulduğu belirtildi. Yazıda, yükseköğretim kurumlarının alacağı tedbirlere ilişkin YÖK'ün çerçeve kararları ihtiva eden 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi' yayınladığı anımsatıldı.
Yükseköğretim kurumlarına öğrencilerin sağlıklı bir eğitim sürdürebilmelerinin temini için geniş inisiyatif tanındığı, Sağlık Bakanlığı'nın önerileri ve kamuoyu ile paylaştığı verileri, bulundukları bölge ve illerdeki salgın hastalığın seyri ve bünyelerindeki fakülte ve birimlerinin mahiyetini dikkate alarak, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği bakımından yetkili kurullarında karar almalarına imkan tanındığı ifade edilen yazıda, son günlerde koronavirüs hastası olanların sayısında ciddi artışların görüldüğü kaydedildi.
Marmara Üniversitesi, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.
Bursa Teknik Üniversitesi, Senato'da dün alınan kararla yeni eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısını, uzaktan eğitim yöntemiyle yürütecek.
Ankara Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz yarıyılında klinik uygulama veya intörn eğitimi içeren programlarda "karma eğitim (hibrit)", diğer programlarda ise "uzaktan eğitim" yöntemlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz döneminde uzaktan eğitimle akademik yıla başlayacak.
Samsun Üniversitesi (SAMÜ), 2020-2021 akademik yılı güz döneminde önlisans ve lisans eğitimi 'uzaktan' öğretim teknikleri kullanılarak, lisansüstü eğitimi ise 'örgün' olarak verme kararı aldı.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz yarıyılında uygulama içeren programlar ile lisansüstü programlarda "karma eğitim (hibrit)", diğer programlarda ise "uzaktan eğitim" yöntemlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi için alınan kararı Üniversite Rektörü Handan İnci paylaştı. İnci sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: Sevgili öğrenciler, Senato kararı şu anda kesinleşmiştir. Buna göre: Uygulamalı derslerde eğitimin niteliğinden ödün vermeden sürecin nasıl planlanacağı konusunda kurum içindeki görüşmelerimiz devam etmektedir. Üniversitemiz Uzaktan Eğitim için alt yapı hazırlığını tamamlamıştır. Kurum için özelleştirilmiş yeni yazılımlarla bütün teorik dersler çevrimiçi (senkron) olarak yürütülecektir. Bu süreci mümkün olduğu kadar verimli geçirebilmemiz için, sorunlarınızı ilgili bitimlere doğrudan aktarabilmeniz amacıyla bir Talep Yönetim Sistemi açılacaktır.
Yıldız Teknik Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin "uzaktan eğitim" yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.