İnsanlık var olduğundan beri zamanı ölçmek için pek çok teknik geliştirilmiştir. Saat, zamanı ölçmeye yarayan alete verilen bir isimdir. Eski Mısırlılar, güneşin doğuşundan ve batışından yararlanarak, saati keşfetmiş ve ilk kez M.Ö. 4000'li yıllarda kullanmaya başlamışlardır. Bu dönemin ardından, ilk kez geniş kapasiteli saat fabrikası 1850 yılında Amerika'da seri üretime geçmiştir. Saat, geçmişten bu yana büyük değişimler yaşamış ve böylece dijital saatler yer edinmiştir. İnsanların zamana bu kadar önem vermesi, günümüzde de büyük bir konudur. Bu durumda bir güne sığdırdığımız eylemler, saatleri, dakikaları, çoğu zaman saniyeleri de takip etmektedir. Bu durumda bir günün kaç saniye olduğu merak edilmiştir.
Geçmiş yıllarda Mısır'daki güneş saatinden günümüzdeki dijital saatlere kadar büyük bir serüven yaşayan saat, insanlık var olduğundan beri o da var olmuştur. Özellikle teknolojinin gelişmesi, saatler konusundaki yenilikleri de ön plana çıkarmıştır.
Her daim yanımızda olan saatler, zamanı kontrol etmemiz konusunda bize yardımcı olur. Bir gün 24 saatten oluşur. Her saat ise 60 dakikadır. 1440 dakika ise 86400 saniyeye eşittir. Bu durumda bir gün tam olarak 86400 saniyeye eşittir.
Bir gün 24 saatten oluşmuştur. Bir saat ise 60 dakikadır. Bu durumda 24 saat toplam 1440 dakikaya eşittir. 24 saatlik dilimin saniye cinsinden ifadesi de merak edilmiştir. Bu durumda bir gün toplamda 86400 saniyeden oluşur.
Saat kavramı, geçmiş zamanlarda ilk kez Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. Saati ilk kez icat eden Mısırlılar, bunu güneşin doğuşuna ve batışına göre hesaplamıştır. Günümüzde ise son derece pratik hale gelen dijital saatler, sıklıkla kullanılmıştır. Gündelik işlerimizi yürütürken zamanımızı kontrol etme noktasında saatleri kullanırız.
Bir gün 24 saate eşit olduğu gibi, bir saat 60 dakikaya eşittir. 24 saat toplam 1440 dakikaya eşitlenmiştir. 1440 dakika ise 86400 saniye olarak karşımıza çıkar. Bu durumda 24 saat, yani bir gün toplam 86400 saniyedir.