Savcı yahut hakimlerin talebi neticesinde çalışan ve uzmanlık alanı doğrultusunda mahkemeye bilgi sunan kişiye bilirkişi denilmektedir. Bilirkişi olmak isteyenler belirli alanlarda uzmanlıkları olması gerekmektedir. Bilirkişi olarak çalışmak isteyenler Adli Tıp Kurumu gibi farklı kurumlarda çalışabilirler. Bilirkişi olma şartları nelerdir? Konu başlığı altında yer alan şartları taşımanız durumunda bilirkişi iş ilanlarına başvurabilirsiniz.
BİLİRKİŞİ NEDİR?
Savcı veya hakimlerin istekleri üzerine çalışma faaliyetleri yürüten ve uzmanlık alanına uygun ölçüde mahkemeye bilgi sunan kişiye bilirkişi denilmektedir. Birçok kurumlarda çalışma imkanı vardır. Belirli uzmanlık alanları vardır.
BİLİRKİŞİ NASIL OLUNUR?
Neredeyse her kurumda bilirkişiye ihtiyaç duyulabilmektedir. Mühendis, doktor, inşaat işçisi, elektrik teknisyeni vb. birçok alanı örnek olarak gösterebiliriz. Bilirkişi çalışacağı kurumda en az 5 yıl deneyime sahip olması gereklidir. Bu alanda uzmanlaştıktan sonra bilirkişi mesleğini elde edebilirler.
BİLİRKİŞİ OLMAK İÇİN NE MEZUNU OLMAK GEREKİR?
Bilirkişi olmak için üniversite mezunu olmanız gereklidir. İş ilanlarına göre eğitim şartı değişebilmektedir. Hangi meslekler bilirkişi olabilir? Çilingir, marangoz, yazılımcı, mühendis, mimar aklınıza gelebilecek her türde meslek türü bilirkişi olabilir.
BİLİRKİŞİ OLMA ŞARTLARI
BİLİRKİŞİ OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?
Bilirkişi olmak için çalışmak istenen kurumların personel alımı sayfasından duyuruları takip etmeleri gerekir. Adli Tıp gibi kurumlara başvurmak için ilgili şehrin adalet.gov.tr adresindeki duyuruları takip etmelisiniz.