Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 'En yüksek danışma kurulu' olarak bilinen Milli Eğitim Şurası'nın 7 yıl sonra ilk kez toplanacağını açıklamıştı.
"ÜÇ ANA KONUDA ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU KURULACAK"
Özer açıklamasının devamında, "20. Milli Eğitim Şurası'nın başlığı 'eğitimde fırsat eşitliği' olacak. Üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, 'temel eğitimde fırsat eşitliği', 'mesleki eğitimin iyileştirilmesi' ve 'öğretmenlerin mesleki gelişimi' olacak" ifadelerine yer vermişti.
"TÜM İLLERDEN KATILIMCILAR SEÇİLECEK"
Temsileyeti artırmak için tüm illerden katılımcıların seçileceğini aktaran Özer "26 farklı yerde bölgesel toplantılar düzenlenip hazırlık raporları düzenlenecek. Şura kapsamında hazırlanacak özel ihtisas komisyonu raporları, şura üyelerine önceden gönderilecek. Bilindiği gibi şura kararları, toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla alınıyor ve kararlar, bakan oluru ile Tebliğler Dergisi'nde yayınlanıyor. 20. Milli Eğitim Şurası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum." demişti.
"MİLLİ EĞİTİM ŞURASI'NI 1-3 ARALIK ARASINDA TOPLAMA KARARI ALDIK"
Bakan Özer'in açıklamalarından sonra şuranın ne zaman yapılacağı merak konusu olurken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan toplantı takvimini bildirdi. Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağına inandığım Milli Eğitim Şurası'nı bu yıl 1-3 Aralık tarihleri arasında toplama kararı aldık. Milli Eğitim Şurası'nın şimdiden tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağına inandığım Millî Eğitim Şûrası'nı bu yıl 1-3 Aralık tarihleri arasında toplama kararı aldık. Millî Eğitim Şûrası'nın şimdiden tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. pic.twitter.com/eB3IUhvggF
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 14, 2021
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Milli Eğitim bakan yardımcıları ve bakanlık merkez teşkilatı birim amirlerinin tabii üyeler olarak katılacağı şuraya bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında şura konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar da davet edilecek.