ATA AÖF final sınavları 29-29 Aralık tarihlerinde yapılacak. Ülkemizin birçok yerinde gerçekleştirilecek olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları için ter dökecek adaylar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladılar. Özellikle sınavdan sonra arama motorlarında "ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" ve "ATA AÖF soruları ve cevapları yayınlandı mı?" sorularının yanıtlarını araştırıyorlar. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İşte ayrıntılar...
ATA AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Açıklandığında haberimizin içeriğinde olacaktır.
ATA AÖF soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. Yayınlandığında haberimizin içeriğinde olacaktır.
SINAVDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.
Adı geçen düzenlemede:
"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.
SINAVA GİRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Aşağıda belirtilen belgeler "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi" yerine kullanılabilir:
-T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesi,
-Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
-Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,Hakim, Savcı ve Yüksek Yargı Organı mensuplarının mesleki kimlik kartları,
-Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları,
-Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) öğrenci kimlik kartı,
-Bir kısım yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde "9 ile başlayan" Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgeler,
-T.C. kimlik kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı "Geçici Kimlik Belgesi".
Not: ATA-AÖF kimlik kartı olmayan öğrenciler yukarıda "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi" yerine sayılan kimlik belgelerinden herhangi biriyle sınava girebilirler.