ATA AÖF sınav giriş belgesi ilgili kurumun resmi sitesinden duyuruldu. Açık üniversiteden eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler bütünleme sınav giriş belgesini sorgulamaya başladı. ATA-AÖF akademik takviminde yer alan bilgiye göre Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavı 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde ülkemiz genelindeki 104 sınav merkezinde yapılacak. Sınava girecek olan adaylar heyecanla başlangıç ve bitiş saatini öğrenmek istiyor. Bilindiği üzere adaylar sınava giriş belgelerini, TC Kimlik Numarası/Kullanıcı Adı ve şifre ile çıktı alınabilecek. Peki Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?
Binlerce öğrencinin katılım göstereceği ATA AÖF bütünleme sınavları 1-2 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. Haberimizde, 2020 Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF sınav giriş belgesine ve tüm merak edilenlere erişebilirsiniz.
ATA AÖF'ün 2019-2020 akademik takviminde yer alan bilgiye göre, güz dönemi bütünleme sınavı 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak.
ATA AÖF sınav giriş belgesi, fakültenin internet sitesi aracılığıyla çıktı alınabilecek. ATA AÖF internet sitesinin ana sayfasında "Sınav ve Dersler" bölümü altında yer alan ilgili sınav tıklayacak olan vatandaşlar buradan sınava giriş belgelerini, TC Kimlik Numarası/Kullanıcı Adı ve şifre ile çıktı alınabilecek.
Öğrencilerin sınava girerken yanlarında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden alacakları Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi bulundurmaları gerekiyor. Bu iki belgeden herhangi birini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınmayacak.
ATA AÖF SINAVI DEPREMZEDELER GİRECEK Mİ?
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları önceden planlandığı gibi 81 ilde ve 102 sınav merkezinde 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacaktır.
Depremde evi ağır hasar gören veya yıkılan öğrenciler ile birinci derece yakını hastanede olan veya vefat eden öğrencilerimizden bütünleme sınavına giremeyecek olanlar, bu durumlarını belgelemeleri hâlinde ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacaklar.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.
Adı geçen düzenlemede:
"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.