Orta Doğu'daki insanlar ve dünyanın farklı bölgelerindeki azınlıklar tarafından konuşulan Arapça, Afro-Asyatik dillerden biridir. Bu dil, Arap Yarımadası'ndan Kuzey Afrika gibi geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülkenin resmi dilidir. Zor bir dil olsa da öğrenmek için Arapça sayılar ve Türkçe okunuşu ile Arapça 20'ye kadar rakamlar ve Türkçe karşılıkları mutlaka incelenmelidir.
Başta Arap Yarımadası olmak üzere tüm Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da konuşulan Arapça, birçok Arap ülkesinin de resmi dilidir. Arap alfabesinde toplam 28 harf bulunur ve yazı akışı sağdan sola doğrudur. Bu 28 harfin hepsi ünsüzdür ve yaklaşık 22 tanesi Sami alfabesine, diğerleri ise Arapçaya aittir. Hareke ise tamamı sessiz olan bu harfleri okumayı sağlayan işaretlerdir.
Arapça'daki harflerin yazılışları her zaman aynı değildir ve bu çoğunlukla kafa karışıklığına yol açar. Arapçayı öğrenilmesi zor kılan da tam olarak budur. Çünkü aynı harf, kelimenin başında, ortasında veya sonunda bazı değişikliklere uğrar. Arami alfabesinden türeyen Arap alfabesi sadece Araplar tarafından değil, Orta Doğu ve Asya halkları tarafından da kullanılır. Bu dile ilgi duyanlar ve öğrenmek isteyenler için ise Arapça sayılar merak uyandırıcıdır.
وَاحِد (vahid) : 1
اَحَد (ehad) : 1
اِثْنَانِ (isnani) : 2
ثَلاَث (selase) :3
اَرْبَع (erbae) : 4
خَمْس (hamse) : 5
سِتّ (sitte) : 6
سَبْع (seb'a) : 7
ثَمَانٍ (semaniye) : 8
تِسْع (tis'a) : 9
عَشْر (aşer) : 10
أحد عشر (ehade aşer) : 11
اثنا عشر (isnâ aşer) : 12
ثلاثة عشر (selase aşer) : 13
أربعة عشرة (erba a aşer) : 14
خمسة عشر (hamse aşer) : 15
ست عشرة (sitte aşer) : 16
سبعة عشر (seb a aşer) :17
ثمانية عشر (semaniye aşer) : 18
تسعة عشر (tis'a aşer) :19
عِشْرُونَ (ışrun) :20