AÖL 2.dönem sınav tarihleri milyonların gündemine gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen ikinci dönem sınavlarıyla ilgili olarak AÖL sınavları ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınav sonuçlarını bekleyen öğrenciler bir yandan da yeni dönemin sınav tarihlerini merak ediyor. İşte Açıköğretim Lisesi AÖL 2.dönem sınav tarihleri ve AÖL sınav takvimi 2021!
Açık lisede eğitim gören binlerce öğrenci AÖL sınav tarihlerini araştırıyor. Son olarak MEB tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin ardından AÖL duyurular ekranı üzerinden AÖL 2.dönem sınav tarihleri duyuruldu. Böylelikle AÖL 2. dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak…
Aöl 2.dönem sınav tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda AÖL sınavları ile ilgili açıklama yapmıştı. 'Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullanan Selçuk, "1. dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de, 2. dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak." demişti.
Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacak.
2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Sınavları için kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacaktır.
Öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
AÖL internet sitesi üzerinden ikinci dönem sınavları ile ilgili açıklama yapıldı.
"Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de, II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.