AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ
Bahar döneminde vizeler 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) finnaller de 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2016 2017 eğitim ve öğretim yılının sınavları bittikten sonra tek ders sınavı 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılacak.
AÇIK UÇLU SORU NE DEMEK?
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dor. Naci Gündoğan açık uçlu sorular üzerine öğrencilere önemli bilgiler verdi. Sınav sonuçların artık bir hafta içerisinde açıklanabildiğini söyleyen Gündoğan, YÖK'ün hazırladığı "açık uçu ve kısa cevaplı soruların" Açıköğretim sınavlarında da bahar dönemindeki sınavlarda uygulanacağını açıkladı. Gündoğan bahar döneminde Türk Dili ve Edebiyatı (Çağdaş Türk Romanı), Felsefe (Çağdaş Felsefe), Tarih (Hukuk Tarihi) programlarda kısa cevaplı ve açık uçlu soruların sorulacağını söyledi: 2 kısa cevaplu soru, 1 açık uçlu soru.
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL GERÇEKLEŞİR?
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından "5 gün" içerisinde Açıköğretim Fakültesi'ne dilekçe yazabilir. Dilekçe iki yoldan yazılabilir
1) Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine
2) Mail yolundan itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine
Dilekçe adresi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı Eskişehir".
Dilekçede "Ad, soyad, adres, cep telefonu numarası, T.C. Kimlik numarası" olması zorunludur.
3 DERS HAKKI
Anadolu Üniversitesi rektörü Naci Gündoğan, AÖF öğrencileri için önemli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarda, Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme programlarında kayıtlı olan öğrencilerden mezun olması için sadece tek dersi kalmış olanların dönemlerini uzatmamaları için uygulamada olan tek ders sınav haklarının, bu sene itibari ile birlikte üç derse çıkarıldığını belirtti.
Öğrencilerin belirtilen bu üç ders sınav hakkından yararlanabilmesi için 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ya da bahar dönemi içerisinde o derslere kayıt yaptırmış olması gereklidir. Başarısız olunan üç dersten de DZ veya YZ gibi harf notu almış olan öğrenciler için üç ders hakkı tanınmamaktadır. Ayrıca uygulamalı olan dersler için de üç ders sınav hakkı tanınmaz. Yapılan üç ders sınavın notu da dönem sonu yani final sınav notu olarak geçmektedir.
AÖF GEÇİLEMEYEN DERSLER
Açıköğretim Fakültesinde uygulanmakta olan ders sistemine göre, bir eğitim yılı iki döneme ayrılır. Öğrenci tarafından birinci dönemde alınan dersler, gelecek sene içerisinde birinci dönem alınmaktadır. İkinci dönem içerisinde alınıp geçilemeyen dersler ise yine gelecek sene içerisinde ikinci dönemde alınabilmektedir. Daha önceki dönemlerde uygulanan sınavlar artık, artık her dönem içinde bir vize ve bir final sınavı olarak uygulanmaktadır. Bu durum ile de öğrenciler bir eğitim ve öğretim yılında iki vize ve iki final sınavına girmektedirler.
Dönem içerisinde yapılan sınavların ortalamaları, vize sınavının yüzde otuzu ile final sınavının yüzde yetmişi alınarak hesaplanır. Bu hesaplamanın ardından da sınav notları harf notları şeklinde sisteme girilmektedir. Uygulanan sınavlarda, sınava girmekte olan öğrencilerin sayılarına bağlı olarak bir kitapçık, iki kitapçık ya da dört kitapçık kullanılabilmektedir.
AÖF NOT SİSTEMİ
Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.