Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme tarihleri merak ediliyor. Eğitim öğretim hayatına açık üniversiteden devam eden öğrenciler Anadolu Üniversitesi 2019 - 2020 öğretim yılı takviminde kayıt yenileme işlemlerini öğrenmek istiyor. Adaylar kayıt yenileme işlemlerini Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinde online olarak gerçekleştirecek. Bunun öncesinde anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatırması gerekiyor. Peki 2019 AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır?
AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? 2019 AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?
AÖF kayıt yenileme tarihleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. Buna göre, AÖF 2019-2020 Öğretim Yılı takviminde kayıt yenileme tarihleri belli oldu. İşte tüm ayrıntılar…
Buna göre, AÖF başvuru ve kayıt tarihi: 2 Eylül - 18 Ekim 2019
Güz dönemi yeni kayıt takvimi:
İkinci üniversite: 02 Eylül – 18 Ekim 2019
ÖSYS yeni kayıt: 02 Eylül – 13 Eylül 2019
ANADOLUYÖS: 02 Eylül – 13 Eylül 2019
Ek Yerleştirme: 16 Eylül 2019
Dikey Geçiş: 16 Eylül 2019
Sağlık Lisans Tamamlama: 20 Eylül 2019
AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ
AÖF KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?
Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilir.
Kayıt yeniletecek öğrenciler ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda alt limit ₺220,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit ₺240,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.
AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?
İşte adım adım aöf kayıt yenileme işlemleri...
Öğrenci; şifresiyle ANASİS'e girecek ve almak istediği dersleri seçecektir.
Öğrenci; "Kayıt Onayı Ver" butonuna basıp kayıt onayını verdikten sonra ders seçim işlemlerine devam edebilecektir. "Kayıt Onayı Ver" butonu; öğrencinin ilgili dönemdeki kayıt onayını almasını sağlayacak ve kayıt onayını aldıktan sonra bu buton gösterilmeyecektir. Bu işlem kayıt yenileme süresince sadece bir kez yapılacaktır.
• Başarısız dersleri (harf notu FF, YZ ve DZ) öğrencinin üzerine sistem tarafından otomatik olarak yüklenecek ve öğrenci bu dersleri bırakamayacaktır. Eğer bu derslerden herhangi bir tanesi çeşitli nedenlerle öğrencinin üzerine yüklenmemişse; öğrenci, "Öğrenci İşleri Birimi" ile temasa geçerek ilgili ders/derslerin yüklenmesini sağlamakla yükümlüdür.
• "Anadolu Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin Madde-19'un 6. fıkrası "Akademik yetersizlik uyarısı alan ve GNO'sunu takip eden dönemde de 2,00'ye yükseltemeyen öğrenci ise bir sonraki dönemde FF, YZ veya DZ harf notu olan dersleriyle birlikte akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren harf notu CC'nin altında olan dersleri de tekrar etmek zorundadır." hükmü uyarınca "Ders Tekrarı" uyarısı alan öğrenciye harf notu CC'nin altındaki dersleri sistem tarafından otomatik olarak yüklenecek ve öğrenci bu dersleri bırakamayacaktır.
• Zorunlu bir dersin grubunu değiştirmek isteyen öğrenci, "Seç" butonuna basarak aynı kodlu dersin başka bir grubunu seçebilecektir. Bu durumda yeni seçtiği gruplu ders üzerine yüklenecek ve eski gruplu ders üzerinden düşürülecektir.
• Seçmeli bir ders yerine, başka bir seçmeli ders seçmek isteyen öğrenci "Yerine Ders Seç" butonu ile bu işlemi yapabilecektir.
• Başarısız ve almak zorunda olduğu tüm dersleri almak öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrencinin üzerine yüklenmeyen başarısız ve almak zorunda olduğu ders/dersler varsa, öğrenci bu dersi/dersleri de almak zorundadır.