Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları 18-19 Ocak tarihlerinde yapılacak. Sınav için son hazırlıklar sürerken adaylar konu ile ilgili araştırmalarını da sürdürmekteler. Final sınavının tamamlanmasının ardından adaylar sonuçların açıklanması için bekleyecekler. Ancak AÖF sınav sonuçları ile ilgili kurumun resmi sitesi üzerinden bir açıklama yapıldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınav sonuçları erken tarihte açıklanacak. Bu durum adayları heyecanlandırırken arama motorlarında "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki; AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu?
Geçtiğimiz günlerde sınav giriş yerlerinin açıklanmasının ardından adaylar 18-19 Ocak tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girecekler. Sınavların tamamlanmasının ardından sınav sonuçları merakla beklenecek. Kurumun resmi sitesi üzerinden gelen duyuruya göre; AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih erkene çekildi.
İşte tüm detaylar!
AÖF SINAV SONUÇLARI ERKENDEN AÇIKLANACAK!
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesinin (AÖF) Dekan Vekili Prof. Dr. Selim Başar, yaptığı yazılı açıklamada, 1 milyon 52 bin aktif öğrencisi bulunan Açıköğretim Sistemi'nin 2020 yılı itibarıyla dijitalleşme ve uluslararasılaşma noktasında önemli adımlar atacağını belirtti.
Öğrenci sayısı bakımından dünyada 3'üncü olan AÜ Açıköğretim Sistemi'nin 14-15 Aralık 2019'da gerçekleştirilen güz dönemi ara sınav sonuçlarının 5 gün gibi rekor bir sürede duyurulduğunu hatırlatan Başar, şöyle devam etti:
"Açıköğretim Sistemi'ndeki ders düzenlemeleri ve Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezindeki yazılımcı personelin hazırladığı yazılımlar bir araya gelince daha güzel ve hızlı bir sonuç ortaya çıktı. Bununla ilgili emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu, üniversitemiz için bir gururdur. Final sınav sonuçlarını da yine bu şekilde erken açıklayacağız. Öğrencilerimiz sınav sonuçlarını yine erken bekleyebilirler."
29 ülkede 6 milyondan fazla mezun verdi
Başar, Türkiye'nin tüm illerinde, 28 yabancı ülkede ve 70 sınav merkezinde hizmet veren sistemin mezun sayısının 6 milyonu aştığını aktardı.
"AÖS Sorular", "Anadolu ÖYS", "Özet Oku" ve "3D AÖS" olmak üzere 4 mobil uygulama bulunduğuna değinen Başar, bunları tek platformda bir araya getirmeyi planladıklarını duyurdu.
Açık Kütüphane'de 44 bin 304 materyalin yer aldığı bilgisini veren Başar, "Bu materyallerin indirilme sayısı ise 2019 yılı sonu itibarıyla 33 binin üzerinde. Bu önemli bir rakam. Amacımız, mümkün olduğu kadar çok kişinin bilgiden yararlanması ve bilginin yayılmasıdır. Açık Kütüphane de bizim için statik değil, dinamik bir yapı. Sürekli takibini ve yenilemelerini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı
T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi,Süresi geçerli pasaport,
Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart,Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi,Yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge bu amaçla kullanılabilir.
Bunların dışındaki belgeler (mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.
Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
Geçersiz Belgeler
Öğrenci Kimlik Kartı
Mesleki Kimlik Kartları
Askeri Kimlik Belgesi