Açıköğretim (AÖF) sınavları bu hafta sonu yapılacak. Aöf sınav giriş yeri sorgulama için haberimizdeki linke tıklayın. AÖF sınav giriş belgesi... AOF sınav giriş yerleri belli oldu. AÖF sınav giriş belgesi almak ve sınav giriş yerlerini öğrenmek için AÖF resmi sitesi üzerinden öğrencilere erişim açıldı. 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF sınavı için öğrenciler sınav giriş belgesini alabilir ve sınav giriş yerlerini öğrenebilirler. Ayrıca AÖF sınav giriş belgesi için www.anadolu.edu.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. AÖF Açıköğretim Sınav Giriş Belgesi Alma ve Giriş Yeri Sorgulama - 2015 AOF SINAV GİRİŞ YERLERİ ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Açıköğretim güz dönemi final sınavlarına nerede gireceğinizi öğrenmek için haberimizdeki linke tıklayınız.. Açıköğretim Fakültesi (AOF) güz dönemi final sınavları girişyerleri belli oldu. AÖF sınavına nerede gireceğinize haberimizdeki linkten öğrenebilrsiniz... AOF sınavı ile ilgili detaylı bilgilere tg.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Açıköğretim sınav tarihleri ve AOF sınavı için gerekli belgelerin tümü sitemizde. Açık Öğretim Fakültesi Güz Dönemi Final sınavı için giriş yerleri açıklandığı anda sisteme giriş yaparak sınav tarihinizi ve giriş yerinizi sorgulayabilirsiniz. AÖF sınav giriş yeri sorgulaması TC Kimlik Numarası ve öğrenci şifresiyle yapılacak. AÖF sınav giriş yeri sorgulama ve sınav giriş belgesi çıktısı alma linki aof.anadolu.edu.tr'de.
AÖF 2015 SINAV TARİHLERİ:
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24 - 25 Ocak 2015
Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 - 19 Nisan 2015
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23-24 Mayıs 2015
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 30 yılı aşkın süredir elde ettiği başarılarına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor. Uluslararası, tarafsız ve bağımsız Pearson-Edexcel Kurumu tarafından kalite denetimine tabi tutulan Açıköğretim Fakültesi, bu kapsamda 28 ön lisans programında akredite edilerek önemli bir başarıya imza attı.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hem ulusal hem de uluslararası alanda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. İngiltere'deki üniversitelerin yüzde 97'siyle birlikte çalışmakta olup, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren Pearson-Edexcel kurumu tarafından kalite denetimine tabi tutulan AÖF, bu kapsamda 28 ön lisans programında akredite edilerek uluslararası anlamda önemli bir başarı elde etti. AÖF bu süreçte yönetim ve organizasyon, eğitim ve öğrenme ile ölçme ve değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirildi.
Pearson tarafından sağlanan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, dünya çapında kıstaslara göre geliştirilip uluslararası düzeyde kabul görmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu gelişmeyle birlikte söz konusu programlardan mezun olan öğrencilerin 'Diploma Eki' belgesinde mezun oldukları programın Pearson tarafından akredite edildiği belirtilecek. Dileyen öğrenciler de online olarak müracaat edip, belirli bir ücret karşılığında akreditasyon sertifikalarını alabilecekler.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE
Açıköğretim Fakültesi almış olduğu bu akreditasyonla birlikte öğrencilerine eğitim hayatlarında pek çok yeniliğin de kapılarını açıyor. Akreditasyonla birlikte AÖF'ün yürüttüğü çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu kanıtlanacak, AÖF ve öğrenciler için bir referans oluşturacak, dileyen öğrenciler başarıyla bitirdikleri programın Pearson tarafından akredite edildiğini (kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu) gösteren bir sertifika almaya hak kazanacak, söz konusu sertifika öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacak, öğrencilerin kazandıkları bu sertifikalar ABD'de, Avrupa'da ve Orta Doğu'da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak.
AKREDİTASYON EĞİTİM KURUMLARININ KALİTESİ BAKIMINDAN ÖNEM TAŞIYOR
Akreditasyon, eğitim kurumları tarafından yürütülen çalışmaların (eğitim programları ve modellerinin) kalitesini ortaya koyan, diğer kurumların gözünde de, bu programların geçerliliğini artırmayı sağlayan bir sistem olma özelliği taşıyor. Akreditasyon hem Avrupa Üniversiteler Birliğinin hem de YÖK'ün son dönemde ağırlık verdiği konuların başında geliyor. Özellikle üniversiteler tarafından sunulan eğitim programları ve modellerinin; uluslararası, tarafsız ve bağımsız kuruluşlar tarafından kalite denetimine tabi tutularak akredite edilmeleri büyük önem taşıyor. Akreditasyon, eğitim kurumları tarafından yürütülen çalışmaların kalitesini ortaya koyarken, diğer kurumların gözünde de bu programların geçerliliğini artırmasına olanak sağlıyor.