14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF güz dönemi final sınavı için günlerdir devam eden heyecanlı bekleyiş sona erdi. Son dakika yapılan açıklamaya göre AÖF sınav sonuçları açıklandı ve sınav sonuçları sorgulama ekranı erişime açıldı. AÖF final sınavı sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar doğru adreste. Haberimizde bulunan linke tıklayarak AÖF sınav sonuç sorgulama ekranına gidebilirsiniz. TC kimlik numaralarınızı yazarak ise sınav sonucunuz öğrenebillirsiniz. İşte heyecanla beklenen sınav sonuçları...
AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI! - ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA
AÖF'TE AÇIK UÇLU SORU
Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde devrim niteliğinde bir uygulamaya geçildi.
18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu sorular da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, "Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır" dedi.
SORULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?
Kısa cevaplı ve açık uçlu soruların değerlendirmesine ilişkin yöntemi de açıklayan Rektör Gündoğan, "Öğrencilerimizin cevap kağıtları alanında uzman en az iki farklı puanlayıcıya gidecek. Bu puanlayıcılar önceden hazırlanmış standart puanlama anahtarlarına (rubrik) göre her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı sorular için verilecek bu puanlar doğru ya da yanlış şeklinde değerlendirilecektir. Açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne kadar doğru ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır. Açık uçlu sorudan alınabilecek en yüksek puan iki çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Uygulamanın detayları ve örnek sorular öğrencilerimize bilahare duyurulacaktır" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gündoğan, açık uçlu soru uygulamasının, açıköğretimde ölçme değerlendirme kalitesini yükselteceğine inandığını ve ilerleyen dönemlerde bu uygulamayı yaygınlaştıracaklarını da kaydetti. Gündoğan ayrıca, bu konuda kendilerini cesaretlendiren Yükseköğretim Kurulu'na ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a da teşekkür etti.
AÖF TEK DERS SINAVI 3 DERSE ÇIKARILDI
Anadolu Üniversitesi rektörü, AÖF öğrencisi olan 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme bölümlerinden mezun olması için sadece tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatılmaması için uygulanmakta olan tek ders sınavlarının, bu yıl itibari ile üç derse çıkarıldığı belirtildi. Öğrencilerin belirtilen bu üç ders sınavlarına girebilmesi için 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı güz ya da bahar dönemi için o derslere kayıt yaptırmış olması gereklidir. Başarısız olunan üç dersten DZ ya da YZ gibi harf notu alan öğrencilere üç ders sınav hakkı tanınmamaktadır. Uygulamalı dersler de üç sınav hakkına girmemektedir. Ayrıca üç ders sınav notu, dönem sonu yani AÖF final sınavları yerine geçmektedir.