Açık öğretim Lisesi öğrencilerinin katılım göstereceği, MEB 2020 2021 takvimine göre AÖL sınav tarihleri belli oldu. Gelen son açıklamaya göre Açık öğretim üzerinden lise ve ortaokul eğitimlerini alan binlerce öğrenci Perşembe ve Pazartesi online gerçekleşecek AÖL sınavlarına katılım sağlayacak. Toplamda beş gün sürecek olan sınavlarla alakalı olarak MEB ile AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, online mi olacak gibi sorulara yanıt aranırken açık lise kayıtlarını tamamlamayan öğrenciler sınava katılım sağlayamayacak. İşte 2021 AÖL sınav tarihleri ve sınav takvimi ile ilgili tüm bilgiler…
Geçtiğimiz Aralık ayında yapılması beklenen; ancak koronavirüs salgını nedeni ile ertelenen AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Şubat ayının son günlerine gelirken 1.dönem sınavlarına hazırlanan öğrenciler için AÖL sınavları ne zaman sorusu netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AÖL sınavların çevrimiçi online ortamda gerçekleşeceğini duyururken sınavların 25 Şubat- 1 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacağının bilgisini verdi…
AÖL sınavları 25 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında yapılacak. AÖL sınavları online olarak gerçekleşecek.
Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.
Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir.
Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.
Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.
Seçilen derse ait sınav, "Sınava Başla" butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında "Kaydet ve İlerle" butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise "Kaydet ve İlerle" butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacaktır..
DEĞERLENDİRME
Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.
Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.
AÖL 1. dönem sınavları 25 Şubat tarihinde başlayacak ve 1 Mart tarihinde sona erecek.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:
"Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de, II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum."