Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında karada görev yapan Mehmetçik'in göklerdeki en güçlü destekçisi olan Türk Hava Kuvvetleri zorluk tanımadan görevini yerine getirmeye devam ediyor. Bu kutsal görevde rol alan kahraman savaş pilotları ile yerde görev yapan subayları yetiştiren tek yüksek öğretim kurumu Hava Harp Okulu, gelecekte kuvvetin komuta kademelerini oluşturacak Hava Harbiyelilere üst düzey bir eğitim vermektedir. Öte yandan bu okula başvuruda bulunmak isteyenler MSÜ Hava Harp Okulu bölümlerini merak ederek MSÜ Hava Harp Okulu mezunları ne iş yapar? sorusunun cevabına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)'ye bağlı Hava Harp Okulu'nda verilen 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan Hava Harbiyeliler. Pilot adayı teğmen olarak mezun olurlar. Hava Harp okulunda verilen uçuş eğitimlerinin ardından, uçuş muayenelerini geçen teğmenler 2'nci Ana Jet Üs K.lığında başlangıç uçuş eğitimine geçerler. Buradaki eğitimi tamamlayanlar yine aynı birlikte Tekâmül Uçuş Eğitimi alırlar, buradaki eğitimden sonra da Jet Harbe Hazırlık eğitimi görmeye başlarlar.
Bu eğitimi de başarıyla tamamlayan hava subayları brövelerini takarak tam harbe hazır pilot statüsü kazanır ve seçmiş olduğu uçak tipinde verilen görevleri yerine getirmeye başlar. Harp okulu mezuniyeti sonrası uçuş muayenelerinde yeterlik sağlayamayan teğmenler ise yardımcı sınıflarda görevlerine subay olarak devam ederler.
Hava Harp Okulu'nun görevi Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ihtiyaç duyulan bilim dallarında Hava Harbiyelilere lisans düzeyinde eğitimler verilmektedir. Bu bağlamda gelişen teknolojiler ile harp silahlarını etkin ve aktif şekilde kullanabilecek, gelişen çağın talep ve bilimsel gerekliliklere göre, Türk Hava Kuvvetleri'nin ilerlemesinde öncülük yapabilecek düzeyde teknik, fen, askeri, sosyal bilimler kapsamında lisans seviyesinde eğitilmiş pilot adayı Harbiyeliler yetiştirmektir.
Hava Harp Okulu'nda gerek asker gerekse sivil öğretim görevlilerince ülkemizin önde gelen üniversiteleriyle aynı seviyede eğitim faaliyetleri yapılmaktadır. Hava Harp Okulu Dekanlığı'nda 30 Harbiyeli mevcutlu, projeksiyon cihazı, akıllı tahta ve benzeri pek çok teknolojik alet yer alan modern özellikte derslikler ve Bilgisayar, Elektronik, Uçak Elemanları, Aerodinamik, , İngilizce, Kimya, Fizik, İmalat, Malzeme gibi teknolojik laboratuvarlar da yer almaktadır.
Bilimsel çalışmalarda yer almak isteyen Hava Harbiyeliler, okulda görevli bulunan öğretim görevlilerince pek çok destek verilmekte, öğrenciler tarafından geliştirilen teknolojik çalışmalar pek çok bilimsel özellikte etkinlerde sunulmaktadır.
Hava Harp Okulunda;
Öte yandan
4 yıllık eğitim süresi bulun Hava Harp Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler sağlık nedenleri dışında eğitimlerini en fazla 5 yılda tamamlamakla mükelleflerdir. Hava Harbiyelilerin yiyecek, giyecek, barınma, sağlık ihtiyaçlarının tamamı Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) karşılanmaktadır.