Üniversite öğrencilerinin en önemli sorunlarından biri olan barınma konusu çözülüyor. 81 ilde hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarının sayısı artırılacak. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olduğu tespit edildiği için kapatılan yurtların KYK'ye devredilmesi gündemde. Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen 109 FETÖ'cü yurttan uygun olanlar değerlendirilerek KYK'nin kullanımına verilmesi planlanıyor. Böylece yaklaşık 400 bin olan yatak kapasitesi 500 bini aşacak. Öte yandan Maliye Bakanlığı'nın da ev görünümünde olup yurt olarak faaliyet gösteren FETÖ'ye bağlı yapıları tespit etmek için ciddi bir çalışma yaptığı öğrenildi. Bu araştırma da tamamlandıktan sonra KYK ile yapılacak ortak bir çalışmayla uygun görülen tüm yurtlar kuruma devredilecek. Türkiye'nin 81 ilinde oldukça uygun koşullarda hizmet verdiği için üniversite öğrencilerinin ilk tercihleri arasında yer alan KYK yurtları çok daha fazla kişiye kapılarını açabilecek.
SON TARİH 23 AĞUSTOS
2016-2017 akademik yılı için 15 Ağustos'ta başlayan başvurular 23 Ağustos'a kadar e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerinden şifre almaları gerekiyor. Sonuçlar "www.kyknet.gsb.gov. tr" internet sitesinden duyurulacak.
ÖZEL DURUMU OLANLARA ÖNCELİK
e-Devlet şifresiyle yapılacak kayıtlarda ekranda "Özel ve özür durumu" kutucuğu çıkacak. Böyle bir durumu olan öğrencilerden yurda yerleştirdiği sırada ilgili belgeleri istenecek. Şehit veya gazi çocuklarına, yüzde 40'ın üzerinde engelli olanlara, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlara, Darüşşafaka'dan mezun olanlara, milli sporculara, annesi ve babası vefat edenlere öncelik tanınacak.
KOŞULLAR NELER
Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak..
Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir kolu veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç öğrencinin ailesinin yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi..
Sabıka kaydı bulunmamaması..
Yurtlardan süresiz çıkarma cezası almamış olmak..
En az asgari ücret düzeyinde maaşlı sürekli bir işte çalışmaması veya sürekli geliri olmaması..
Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması..