İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 1 milyon euroluk yatırımla ORİON/SAP projesini bu yıl hayata geçirildi. Üniversite, dünyada MIT, Stanford, Indiana gibi 200 üniversitenin kullandığı uzaktan eğitim sistemi Türkçe'ye çevirerek öğrenci ve öğretim üyelerini bilgiye ulaştırıyor. Uzaktan eğitim kültürünü CATS (Computer Aided Training and Educational Services) projesiyle bünyesine entegre eden üniversite pilot uygulamalara geçtiğimiz yıl İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin 450 öğrencisiyle başladı. 22 derste uygulanan CATS, yeni akademik dönemde fakültenin bütün bölümlerinde uygulanacak. Teknolojik altyapısını, beklentileri çok farklı dinamiklerle şekillenen gençlerin görüşlerine göre belirlediklerini ifade eden İKÜ Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, CATS ile öğrenme, öğretim ve iletişim etkinliklerinde de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. İKÜ'nün gençlerin iletişime ve öğrenmeye karşı değişen bakışlarının nabzını tutan bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Koçer, bu kapsamda teknolojik alt yapılarını da ciddi ölçüde geliştirdiklerini ifade etti. Pilot uygulama sonrası Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Birimi'nin, sisteme katılan 100 öğrenci ile beklenti ve sonuçlar üzerine yaptıkları anket çalışmasında gençlerin ders kaynaklarına 7/24 erişim ve öğretim üyeleriyle sürekli iletişim kurabilmek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Koçer, öğretim yönetiminin dijital ortama taşınmasının yaşadığımız çağda bir lüks değil, gereklilik olduğunu ifade etti.
BAŞARIYA TAŞIYACAK
İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver ise "CATS ile uzaktan eğitim teknolojisini ve kültürünü üniversitemiz kimliğinin bir parçası yapabilmeyi hedefliyoruz. Yeni akademik yıl bizim için geçen dönem pilot çalışmalarını başarıyla sonuçlandırılan CATS projesinin daha geniş bir sahada uygulama sürecinde verebileceği sonuçları görebilmek adına da önem taşıyor" diye konuştu. CATS projesinin İKÜ'nün bilgi sistemleri ve teknolojilerine ayırdığı kaynağın olumlu yansıması olduğuna dikkati çeken Dr. Günver, "Bu tür uygulamaları taşıyacak alt yapımız var" dedi.
İstanbul Kültür Üniversitesi dünya üniversitelerine açılıyor
İKÜ
Erasmus ve ikili anlaşmalarla da öğrenci değişim programı uyguluyor. 2004 yılından bu yana 300'e yakın öğrencisini Erasmus kapsamında yurtdışı ile buluşturan İKÜ 2007'den bu yana da 50'ye yakın öğrencisine de yurt dışında staj olanağı sundu. İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, AB üyesi olmayan Norveç ile özel Erasmus benzeri değişim programına önümüzdeki bahar dönemi başlayacaklarını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Avustralya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki üniversiteler ile ikili gorüşmelerin de İKÜ Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Merkezi tarafından hızla yürütüldüğünü belirten Dr. Günver, önümüzdeki dönem bu ülkelerdeki üniversiteler ile işbirliği protokollerinin gercekleşmesini beklediklerini ifade etti.