Matematik alanından tutunda çoğu alanda kolaylık sağlayan ölçü birimleri farklı büyüklükleri ifade eder. Sırasıyla isimlerinden bahsedilecek olursa; kilometre(km), hektometre(hm), dekametre(dam), metre(m), desimetre(dm), santimetre(cm), milimetre(mm) olarak büyükten küçüğe sıralanırlar. Birbirlerine çevirerek kullanabildiğiniz bu ölçü birimleri arasında en çok araştırılan genellikle 100 santim ne kadar oluyor ibaresidir.
Evrensel olarak kullanılan uzunluk ölçüleri aynı zamanda standart değerlerdir. Yani dünyanın neresine giderseniz gidin aynı şekilde kabul edilirler. Bu sebeple gündelik hayat içerisinde iş hayatı da dahil olmak üzere çoğu hesaplamalarda yararlanılan metre ve santimetre ölçülerine odaklanılır. Bu bağlamda 100 santim ne kadar oluyor sorusuyla işe başlanır.
100 santim standart olarak her zaman 1 metreye eşittir. Bu değer genellikle 100 cm= 1 m kalıbıyla gösterilir. Çoğu okul problemleri bu denklem eşitliği ile çözülür. Gündelik hayatta formüle etmeye gerek kalmayan 100 cm kaç m eder kavramı otomatik olarak 1 metreden hesaplanır.
Uzunluk ölçüleri arasında sıklıkla kullanılan metre ve santimetre, sıralama açısından birbirini takip eden değerlerdir. Eğer anlık olarak 100 cm ne kadar oluyor karmaşası yaşarsanız ilk olarak bu bilgiyi aklınıza getirebilirsiniz. Birbirini takip eden değerler olduğu için hesaplama yaparken şu noktaya dikkat edilir:
Bu bilgiye göre kaç cm 1 metre yapar dersek;