BALIKESIR'IN Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit ilçelerini içinde barındıran ve ülkenin önemli zeytinyagı üretim merkezleri arasında bulunan Edremit Körfezi'nde hasat basladı. Bölgede yasanan kuraklıga ragmen hava sartlarının olumlu geçmesi ve son yagan sonbahar yagmuruyla birlikte Körfez bölgesindeki yaglık zeytinler, erken hasat zeytinyaglarının sıkımı için yeterli olgunluga ulastı. Zeytin bahçelerinde zeytinlerin olgunluga ulasması sonrasında yogun bir mesai basladı. Özellikle yaglık cins zeytinler ile ünlü Edremit Körfezi'nde gün içinde özel son teknoloji tırmıklar, silkiciler ve sarsıcı makineler ile toplanan zeytinler kasalanarak fabrikalara sevk ediliyor. Burada yıkanan ve yapraklarından ayıklanan zeytinler konveyör sistemler ile önce kırılarak eziliyor. Ezilen ve hamur haline gelen zeytinler ısıl islem görmeden 21 derece sıcaklıkta dekantör denilen ve zeytinyagını ayrıstıran makinalara aktarılıyor. Zeytinyagı üretiminin her asamasında hijyene çok dikkat ediliyor. Üretilen zeytinyagları özel havası alınmıs galvaniz tanklara alınarak dinlendiriliyor ve süzme islemi sonrasında siselenerek satısa hazır hale getiriliyor.