TÜRKİYE'NİN geleneksel ihraç ürünlerinden, Sonbahar aylarının vazgeçilmezi, C vitamini deposu, grip ve soğuk algınlığına karşı doğal ilaç, bağışıklık sistemini güçlendiren satsuma mandalina da, 2020/21 ihracat sezonu 19 Ekim 2020 Pazartesi günü günü başlıyor. Pandemi döneminde, Covid-19 virüsünün panzehiri konumundaki satsuma mandalinanın kesim tarihi ise; 14 Ekim 2020 Çarşamba günü olarak belirlendi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin 2020 yılı Narenciye Rekolte çalışmasında, Ege Bölgesi'nin satsuma mandalina rekoltesi, 2019 rekoltesine göre yüzde 25'lik artışla 154 bin 245 ton öngörüldüğü bilgisini veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, mandalinada Türkiye genelinde de rekoltede artış beklediklerini, hem ihracata, hem iç piyasaya yetecek miktarda satsuma mandalina olduğunu dile getirdi.
'HEDEFE ULAŞACAĞIZ'
Türkiye'nin mandalina ihracatının 2019 yılında 347 milyon dolar, satsuma mandalina ihracatının ise; 290 milyon dolar olduğu bilgisini veren Uçak, sözlerini şöyle tamamladı; "Bu yıl mandalina ihracatında hedefimiz 400 milyon doları yakalamak."