İZMİR'DE 11 şehit ailesi ile 25 gaziye, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, törenle tevcih edildi. Sabancı Kültür Merkezi'ndeki tören, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit yakınları ile gazilere devletin kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı. Törene katılan şehit ve gazi ailelerine seslenen Köşger, şunları söyledi: "Sizler evlatlarınıza ne kadar gurur duyarsanız azdır. Bizler bugün rahat bir şekilde nefes alıp yaşıyorsak bunun yegane sebebi aziz şehitlerimiz ve çok değerli gazilerimiz sayesindedir" dedi. Köşger, daha sonra şehit yakınlarına ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı takdim etti. Şehitlerin öz geçmişleri okunurken, duygusal anlar yaşandı.
'İHANETİ GÖRDÜK'
Madalya takdim ettiği gazilerden Jandarma Astsubay Emre İlter'in, kendisinin Bingöl Valisi olarak görev yaptığı 2015'te, yola döşenen patlayıcının teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu yaralandığını hatırlatan Köşger, şunları söyledi: "Hacılar köyünde teröristler yol kesince Emre İlter'in de aralarında olduğu ekip bölgeye hareket etti. Biz de karargahtan hadiseyi takip ediyoruz. Arkadaşlarımız gereken noktanın ilerisine gittiler. O anda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. O gün 3 şehit verdik ve 4 gazimiz vardı. Emre İlter de onlardan biriydi. Bu ülke çok şey gördü. O sırada bölgeye helikopterler sevk edildi 3-4 sorti yaptı. Oranın altını üstüne getirdiler aslında orada canlı bir tane terörist kalmaması lazımdı. Biz öyle zannettik. Sonrasında oraya gidildi ceset arıyoruz bir kan damlası yok maalesef. Helikopterler mühimmatlı nereye attılar, nasıl oldu diye saçımızı başımızı yoluyoruz. 15 Temmuz'da o iki helikopterin pilotu ihraç olanların arasındaydı. İhaneti gördük."
OĞLUMA MİRAS
Duygularını SABAH'a anlatan Jandarma Astsubay Emre İlter, "Yaşadığımız bu güzel duygu tarif edilemez. Törende de onur ve gurur duyduk. Madalya oğluma miras kalacak" diye konuştu
. 'O ANA DÖNDÜM'
Manisa Valiliği tarafından düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni'nde de, 3 şehit ailesi ile 8 gaziye madalya ve beratları takdim edildi. Madalya alan gazilerden Ferudun Taşdemir de, "17 Kasım 2016 Fırat kalkanı harekatında El-Bab bölgesinde sıcak temas sırasında RPG 7 ile vurularak yaralandım. Çok şükür hayattayım" dedi. Evli ve bir çocuk babası olan Taşdemir, "Törende ismim okunduğunda o vurulduğum ana gittim... O anki duyguları hatırladım. Kendimden ziyade yanındakine bakıp durumunu merak etmek, vücudumda hissettiğim ağrıya rağmen 'Arkadaşlarım nasıl?' diyebilmek ve vurulduğum için onlara bir şey olur mu korkusu o acıları bastırıyor. Hepsi gözümün önünden bir şerit gibi geçti. Sahneye yürürken oldukça gururlu hissediyorsunuz ve o an yaptığınız görev olarak bildiğiniz ve bir çok kişinin yapmaktan kaçındığı şeyin aslında çok kıymetli olduğunu farkediyorsun. Madalyayı alırken heyecan ve gurur dolu bir duyguya kapıldım" dedi.33. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde belirlenen Yılın Ahisi, bu sene terzilik mesleğini icra eden Hacim Kulalı oldu. İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muharrem Karakuş, Yılın Ahisi ünvanına bu sene bir terzinin layık görülmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. 1953 yılından bu yana terzilik yaptığını kaydeden 81 yaşındaki Hacim Kulalı ise, "İğne ile ipliği elime aldığımda 14 yaşındaydım. Hala dikiş makinesinin başında pantolon, gömlek, ceket, elbise dikiyorum. Bu mesleği çok değerli ustalardan öğrendim ve 1964 yılında Namazgah'ta dükkan açtım. En iyi müşterim Zeki Müren idi. Kostümlerini uzun yıllar ben hazırdım. O dönem bana elbise diktirmeyen İzmirli kalmamıştı diyebilirim" diye konuştu. Yılın Ahisi olarak belirlenmekten gurur duyduğunu ifade eden Hacim Kulalı, "Vali Beyi ziyaret ettik, kendisini çok sevdim. 81 yaşımda hala çalıştığımı duyunca yardımcılarına benim adresimi almalarını, bana elbise diktireceğini söyledi. İşyerimde İzmir Valisini ağırlamak, elbise dikmek bana şeref verecek. En iyisini yapacağım. Bu kaftan çocuklarıma bırakacağım en özel miras olacak" dedi.