MANİSA'NIN Kırkağaç ilçesinde yetiştirilen deseni, kokusu, tadı ve uzun dayanmasıyla ünlenerek coğrafi işaret alan Kırkağaç kavunu, kış aylarında da tüketilmek üzere askılara alınmaya başladı. 30 bin ton kavun hasadı elde etmeyi hedeflediklerini belirten Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, ihracatın artmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Kış aylarında da tüketilebilmesi için askıya asılma işleminin başladığını kaydeden Özarı, "Kavunlarımızı hasat etmeye başladık. İlçemizde yaklaşık olarak 12 bin dekar kavun ekim alanımız var. Buradan 30 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Çiftçilerimiz verim ve rekolteden memnunlar. Kavunlarımız bu sene çok iyi şartlarda yetişti. Herhangi bir hastalığa maruz kalmadı. Aralık ayına kadar bu kavunlarımız depolarımızda mevcut olacak" diye konuştu.