VATANDAŞLARIN hem uygun fiyatlı hem de
pratik olması nedeniyle
en çok tercih ettiği ürünlerin
arasında gelen dönerin,
bazı işletmelerde çok ucuza
satılması dikkat çekiyor.
Kimi yerlerde tavuk döner
5 liradan, et döner ise 7
liradan satışa sunuluyor.
Dönerde yapılabilecek hilelere
dikkat çeken uzmanlar,
fazla pişirilen dönerin
de kanserojen riski taşıdığını
söyledi. Gıda Mühendisleri
Odası İzmir Şube
Başkanı Uğur Toprak, özellikle
tavuk ürünlerinde üreyen
salmonella bakterisinin
ölüme kadar yol açabileceği
konusunda vatandaşları
uyardı. Vatandaşların
ucuz et yemekten kaçınması
gerektiğini söyleyen Toprak,
ucuza et satan işletmelerin
ürüne başka etler
karıştırdığını ya da daha az
et kullanarak insanları kandırdığını
ifade etti. Toprak,
vatandaşların ucuz döner
yerken 2 kez düşünmesi
gerektiğini söyledi.