KORONAVIRÜS salgını
nedeniyle
hijyen maddelerinde
yoğun kiyasal
olması sebebiyle
organik
temizlik
ürünü olan
sirkeye yoğun
talep oldu.
Fırsatçılar,
merdiven altı
imalathanelerde
sirke üretimine
başladı. Kullanımı
artan sirkenin
üretiminde hile
yapanlar tespit
edildi. Doğal ile
sahte sirke arasında
çok belirgin bir ayrım olmadığını
dile getiren gıda mühendisi
Görkem Kıllı,
"Asitik asitten
ya da sentetik
asitten
üretilen sirkelerde
biraz
daha keskin
bir koku olabilir.
Ama
bunu tüketicilerin
algılaması
çok zor.
Hatta laboratuvar
analizleriyle
bile çok zor tespit
edilir" dedi. Bir
sirke firmasının
genel müdürü Gürhan
Güven ise tüketicilerin
piyasadaki
fiyatları karşılaştırmanını
ve çok ucuza
satılan ürünlerre şüphe ile şaklaşmasını
tavsiye etti.