AYDIN'DA, erikte rekoltenin ve fiyatların geçen yıla oranla yüksek olması, üreticinin yüzünü güldürdü. Üreticiler, bahçede 'Erik Dalı' türküsünü çalıp, oynayarak erik hasadına başladı. İncirliova'da, yaklaşık 2 bin kişinin geçim kaynağı olan papaz eriğinde, hasat başladı. Rekoltenin iyi olması, fiyatların da kaliteye göre toptan kilo başına 8 ile 10 lira arasında değişmesi, üreticiyi mutlu etti. Yeni sezona 'Merhaba' diyen papaz eriği üreticileri, 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde, oynayarak keyifli bir hasat gerçekleştirdi. Bölgedeki bahçelerden toplanan papaz erikleri, Sandıklı Mahallesi'ndeki işletmelere teslim edildi. Burada ayıklanan ve elemeden geçirilen papaz erikleri, yarım kiloluk ve kiloluk olarak paketlendi. Paketlenenler ise başta İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerindeki hallere gönderilmeye başlandı. Bölgedeki toplam 5 bin dönüm arazideki ağaçlardan yıllık ortalama 700 ton civarında papaz eriği üretilirken, yöre ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlıyor. Erik üreticisi olan ve aynı zamanda tüccar Bayram Büyüten, "Geçen yıl 600 ton kadar ürün aldık. Bu yıl da 700 ton civarında rekolte bekliyoruz. Rekolte ve fiyatlardan memnunuz" dedi.