Koronavirüs (COVID- 19) salgınının giderek dünyayı esir alması üzerine hergeçen gün tedbirler giderek artırılıyor. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetimi, vatandaşlar için hayati önerilerde bulundu. Dünyada ve ülkemizde giderek daha geniş kitleleri etkisi altına alan korona virüs tehdidine karşı Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Toprak, virüsün gıdalar ile bulaşmadığını fakat yüzeylerde belirli süre hayatta kalmasının mümkün olduğunu hatırlatarak, "Ekmek, poğaça, gevrek gibi ürünleri alınırken dokunarak seçmek yerine, göz ile seçip alınması çok önemli" dedi. Gıdaların üretilmesi, hazırlanması, depolanması, satışı ve tüketilmesinde iyi hijyen uygulamalarının (GHP) takip edilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Toprak, "Pişirilerek tüketilmesi gereken et, süt, yumurta gibi gıdalar çiğ olarak tüketilmemeli" dedi. Toprak, "İyi hijyen uygulamaları kurallarına uyularak üretilen gıda ürünlerinde COVID-19'un bulunması pek mümkün görülmemektedir." dedi.
ALO 174'Ü ARAYIN
Toprak "Özellikle merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışı ve denetim mekanizmasından uzak gıda işletmeleri halk sağlığını korumak açısından ALO 174'e ihbar edilmedir. Bu süreç boyunca, yerel yönetimler su kaynaklarının güvenliği için gerekli önlemleri almalı, halkın içme ve kullanma suyu ihtiyacını kesintisiz olarak sağlamalıdır. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi özellikle bu dönemde pazaryerlerinin hijyenik koşulları da gıda mühendisleri eşliğinde denetlemelidir" diye konuştu.