Tüm Türkiye'de olduğu gibi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü nedeniyle Ege Bölgesi'nin genelinde de törenler düzenlendi. Çelenk sunma törenlerine koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler damgasını vurdu. Salgına karşı sade törenler gerçekleştirildi. İzmir'deki tören Kadifekale Şehitliği'nde yapıldı. Çelenk merasiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende dualar edildi. Protokol üyeleri, daha sonra şehit mezarlarını ziyaret edip karanfiller bıraktı. İdlib'de şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan ile Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Mustafa Ak'ın da mezarını ziyaret eden katılımcılar dua etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.
ETKİNLİKLER İPTAL OLDU
Manisa'da Garnizon Şehitliği'ndeki törene ise sınırlı sayıda katılım sağlanması kararı alındı. Törene Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından Hatuniye Camii İmamı Hatibi Hayrettin Çoban'ın Kuran-ı Kerim'in okudu. Vali Deniz ve protokol üyeleri şehitliğe karanfil bıraktı. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki törenlerde alınan karar doğrultusunda, şehitlikte gerçekleştirilen "Çelenk Sunma Töreni" hariç, planlanan diğer programlar ve etkinlikler iptal edildi. Denizli'de ise Asri Mezarlık'taki Şehitlikte düzenlenen törende Valisi Hasan Karahan şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.ASIRLIK helvacı, tahin helvası siparişlerine yetişemiyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan 103 yıllık helva imalatçısı Serkan Argüden, dünyanın 153 ülkesi ile birlikte Türkiye'de de görülen korona virüs salgını nedeniyle helva, tahin ve pekmez siparişlerine yetişmekte güçlük çekiyor. Argüden, "Tahinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dair bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış bir gerçek var. Günlük enerji ve besin değerlerini yükselten tahin ve bundan üretilen tahin helvası günümüzde vatandaşlar tarafından bu nedenle yoğun tüketiliyor" dedi.