ÖZEL Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Artan, ödem oluşumunun vücutta su tutulması olarak tanımlandığını ancak ciddi hastalıkların da habercisi olabileceğine dikkat çekti. Artan, "Özellikle böbrek ve karaciğer hastalıkları, hormonal bozukluklar, kalp-damar hastalıkları ödemin nedenleri arasında sayılabilir. Ayrıca kadınlarda regl dönemi öncesi ve sırasında, menopoz döneminde, beslenmeye bağlı olarak, yetersiz su tüketimiyle ve fiziksel aktivite yetersizliğinde de ortaya çıkan bu problem, tartıda kilo artışı olarak görülebiliyor" dedi. Özellikle diyette olanların bu aylarda sıklıkla karşılaştığı ödem sorununun giderilmesi için yapılması gerekenleri anlatan Artan, "Ödemin en önemli nedenlerinden biri yetersiz su tüketimidir. Örneğin 60 kilo olan bir kişinin günde en az 2.5 litre su tüketmesi gerekir.Yemeklerinizi pişirirken az tuz kullanın. Tam buğday, tam tahıl, çavdar ve bulgur gibi glisemik indeksi yüksek gıdaların tüketimi, ödem oluşumunu azaltacaktır" dedi.