Su ürünleri sektörünün önde gelen markası More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi Öner Akgerman, çipura ve levrekten sonra İzmir'in midyesiyle de yurtdışında tanınacağını söyledi. 2014'te midye üretimi üzerine hazırladıkları bir projenin, TÜBİTAK'ın desteğini aldığını anlatan Akgerman, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yıllık 300 bin ton midye üretim lisansıyla yatırımımızı hayata geçirdik. Doğanın sunacağı imkanlarla sınırlı bir ürünün halka sunulması beraberinde düzensiz ve sağlıksız ürünleri de sofralarımıza getiriyor. Oysa biz, kurduğumuz yetiştiricilik sistemi ile midyelerin büyüme ve gelişmelerini kontrol altında tutmayı başardık ve ve tüm analizlerde olumlu sonuçlar aldık. Ayrıca yetiştiricilik sistemimiz TÜBİTAK projesi kapsamında olduğundan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığı ve desteği çerçevesinde ilerledik. Sonuçta İzmir'in midyesini artık dünya tanıyacak" dedi. More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Genel Müdürü Ufuk Atakan ise 17 ülkeye su ürünleri ihracat yaptıklarına dikkat çekti.