Baklava denilince İzmir'de akla gelen ilk isimlerden biri olan Ağam Baklavaları firma sahibi Veysel Murat, sağlıklı gıda konusunda hammaddeye önem verdiklerini belirterek "Kaliteli ve lezzetli bir baklavanın kilosu 30 - 40 TL arasında olmalı. Bunun altında satılan baklavaların hammdde kalitesinde şüphe edilmeli" dedi. Bilinçli tüketicilerin sağlıklı gıda konusunda sadece temizlik ve hijyen kullarına uyulmasında hassas olmadıklarını belirten Murat, "Sağlıklı gıda hammaddeden başlar, temizlik olması gereken kurallara uyulmasıyla sağlanır. Ancak hammaddenin kalitesi sağlıklı gıdanın temel taşıdır" diye konuştu. Klasik bir yöntemle yıllardır sağlıklı ve lezzetli ürünler ürettiklerini belirten Murat, şöyle devam etti; "Baklava Türk mutfağının geleneksel bir ürünü. Margarin ve trans yağlar icat edilmeden önce de baklava vardı. Biz bunu geleneksel klasik yapısına uygun üretiyoruz. Urfa ve civarından egzoz, fabrika dumanı görmemiş, dağlarda yayılan ve orada yetişen otları yiyen koyun ve keçilerin sütünden elde edilen eritilmiş köy tere yağı kullanıyoruz. Baklavada trans yağ, margarin başka türlü yağ yok. Saf tereyağının eritilmiş halini kullanıyoruz. Halis tereyağının vücutta damar sertliği yapma şansı yoktur. Fıstığımızı antepten alıyoruz. Un konusunda da titiziz. Harran ovasında yetişen 1. sınıf durum buğdayı, nişastamız da tamamen buğday nişastasıdır. Mısır kullanmayız. Türkiye Şeker Fabrikası'nın ürettiği kristalize beyaz şeker kullanırız."
AZ YE, ÖZ YE
Sağlıklı gıdanın formülünü de veren Murat, "Biz ürettiğimiz ürünü kendi evimizde de tüketiyoruz. İmkanı olup malın değerini bilip almayan insan kendi vücuduna zarar verir. Maddi durumu yeterli olmayan insanlar mecbur kalınca almak zorunda kalabiliyor. Onlara da tavsiyem az alsınlar ama sağlıklı olanı alsınlar. Bilinçli tüketici 2 dilim yerine 1 dilim yiyecek. Sağlıklı ürünü yiyecek" uyarısında bulundu.