Yaşar Üniversitesi
Öğretim
Üyesi
Prof. Dr.
Gülseren
Atabek'in,
TÜBİTAK
projesi olarak
yaptığı
kapsamlı
araştırmayla,
tüketicilerin
süt
ve süt ürünleri hakkındaki algıları
ve medyanın etkisi ölçüldü.
İzmir'de 733 kişi üzerinde
yapılan araştırmada, tüketicilerin
peynir ve yoğurttan vazgeçemedikleri
ortaya
çıktı. Araştırmaya
göre; halkın
yüzde
74,8'i her
gün peynir
tüketirken,
yoğurdu
her gün
tüketenlerin
oranı
yüzde 49,3
haftada iki - üç gün tüketenler
ise yüzde 32,7 oldu. Katılımcıların
yüzde 22,5'i ise günde bir
bardak ya da daha fazla süt içtiğini
ifade etti.