CSIRO liderliğindeki bir araştırma ekibi, Avustralya sularında ilk kez yakalanması zor bigfin kalamarını tespit etti ve görüntülemeyi başardı. Büyük Avustralya Körfezi'ne biri 2015'te diğeri 2017'de yapılan iki yolculuk, kafadanbacaklıyı okyanus yüzeyinin kilometrelerce altındaki sularda kaydetti. Magnapinna olarak da bilinen Bigfin kalamar sekiz metreye kadar uzayabiliyor.
Tüyler ürperten yaratık ilk kez bu kadar net görüntülendi! 8 metreye kadar uzayabiliyor...
1 İLA 4 KİLOMETREDE YAŞIYOR
Avustralyalı bilim insanları, okyanusun 1 ilâ 4 kilometre derinliklerinde yaşayan Magnapinna kalamarının videosunu yayınladı. Avustralyalı bilim insanları, okyanus derinliklerinde yaşayan Magnapinna kalamarının videosunu yayınladı.
Science Alert portalının aktardığına göre, yayınlanan video, 2017 yılında Avustralya'nın güneyindeki kapsamlı araştırmalar sırasında kayda alındı. Bu hayvanın, 1 ilâ 4 kilometre derinliklerde yaşadığı için doğadaki en zor yakalanan yaratıklardan biri olduğu kaydedildi.
Magnapinna kalamarının özellikleri, uzunluğu 8 metreyi geçebilen kolları ve büyük yüzgeci.
Araştırmacılar, PLOS One'daki yazılarında "Avustralya sularında ilk olan bu gözlemler, kozmopolitanizm hipotezini doğruladı ve birbirine doğrudan mekânsal ve zamansal yakınlıkta bulunan kalamarların lokal küme dağılımına işaret etti" ifadelerine yer verdi.