Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'in Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle düzenleyeceği III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 23-24 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul'daki Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yapacağı zirveye birçok yabancı konuşmacı da katılacak.
O konuşmacılardan biri de Müslüman dünyasında bir İslami Üniversitenin ilk kadın yöneticisi unvanını alan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zaleha Kamuruddin. Aynı zamanda hukuk uzmanı olan Prof. Kamuruddin ödüllü bir araştırmacı ve 20 kitabı bulunuyor. Bu yılki teması "Ailenin Güçlendirilmesi" olarak belirlenen III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde "Aile İçi Şiddeti Önlemde Bir Araç: Aile Hukuku" üzerine bir konuşma yapacak. Prof. Kamuruddin, 2014 yılından bu yana Lahey Milletlerarası Özel Hukuk Konferansı Daimî Bürosu tarafından, Lahey, Kuala Lumpur, Malta, Tokyo ve Macau'da sınır ötesi çocuk kaçırma ve çocuk hakları konularında ana sunum konuşmacısı olarak tebliğler vermek üzere davet ediliyor.
"ŞİDDET UYGULAYAN ERKEĞE YASAL YAPTIRIMLAR GETİRİLMELİ"
Zirve öncesi görüşlerini AKŞAM Gazetesi ile paylaşan ve İstanbul'daki zirvenin faydalı sonuçlar getireceğine inandığını kaydeden Prof. Dr. Zaleha Kamuruddin, sosyal enstitüler ve profesyonellerin erkeğin kadına ve çocuğa şiddetini önlenmesi için duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Prof. Kamuruddin, "Adalet çerçevesinde yaptırımlar getirilerek bu tür davranışların önüne geçilmeli. Yerli tanıtım girişimlerinin kadına şiddetin önlenmesi konusunda uygulanabilir yasal önlemleri duyurması gereklidir. Çoğu ülkede bu tarz girişimler ciddi anlamda başlatıldı. Ancak, toplum izliyor ve değerlendiriyor. Daha pratik, ölçülebilir ve etkili çözümlerin hayata geçirilerek ülkelerin kanun sistemlerinin değiştirilmesi önemlidir" dedi.