Fransa'nın güneyindeki Calais kenti, İngiltere'ye gitmek isteyen binlerce mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en 'ünlü'sü Jungle (Vahşi Orman) olarak anılan sığınmacı kampı. Ancak Suriye'den kaçan Kürtlerin yaşadığı Dunkirk sığınmacı kampı da sağlıksız koşullarıyla 'adını duyurmaya' başladı.
Deutsche Welle'nin haberine göre, göçmenler, Ekim 2015'te 700 sığınmacı için kurulan ve bugün 3 binden fazla insana ev sahipliği yapan Dunkirk'te insan atığı ve yağmurların neden olduğu çamurun içinde yaşamaya çalışıyor.
Onlardan biri de DW'nin konuştuğu Omed Muhammed. "Burası insanlar için değil, hayvanlar için" diyen Muhammed, Fransa'nın kendileri için iyi olmadığı görüşünde.
'GÜNEY SUDAN'DAKİ KAMPLAR BİLE DAHA İYİ DURUMDA'
Sınır Tanımayan Doktorlar'dan proje koordinatörü Angel Muller de Dunkirk'ün Avrupa'daki en kötü sığınmacı kampı olduğunu söyleyerek, buradaki koşulların başka hiçbir yerde görmediğini kaydetti.
Güney Sudan'daki 80 bin kişilik kampların bile daha iyi koşullara sahip olduğunu söyleyen Muller, Fransa gibi zengin bir ülkenin Dunkirk'e yeterli desteği sağlamasıyla ilgili olarak da "Bu, (bir Fransa vatandaşı olarak) benim için bir utanç kaynağı" dedi.
DUNKIRK'TE HER 115 KİŞİYE BİR TUVALET DÜŞÜYOR
Kamptaki koşullar, Muller'ın haklılığını kanıtlar nitelikte. Zira kampta her 115 kişiye iki su musluğu ve bir tuvalet düşüyor. Ayrıca yemek kırıntısı arayan fareler de kampta cirit atıyor.-sputnik