Mayıs 2008 tarihli bir belgede, Sarkozy'nin Cecilia'dan ayrıldıktan birkaç ay içinde (2 Şubat 2008) İtalyan kökenli top model Carla Bruni ile evlenmesi, "imaj yönetiminde büyük bir yanlış hesaplama" olarak nitelendiriliyor. Belgelerde Amerikalı diplomatlar, Carla ile evlenen Sarkozy'nin "medyanın büyüsüne kapılmasını ve hiper enerjik bir reformcu görüntüsü çizmesini" de endişeyle karşılıyor. Bir belgede, "Oysa kamuoyunda Sarkozy'nin sıradan insanların sorunlarına hiç önem vermediği kanısı hâkim" tespiti yapılıyor.
Bir belgede ise "Nicolas Sarkozy'nin Carla Bruni'nin cazibesinden yararlanarak kamu diplomasisi yoluyla Brezilya başta, Latin Amerika'da popülaritesini artırarak etkili olmayı düşündüğü" görüşüne yer veriliyor. Mart 2009 tarihli bir belgede de, yeni evlenen Sarkozy için, "Pragmatist ve aktivist" denilmiş.
2005'te içişleri bakanı olan Sarkozy, dönemin ABD Büyükelçisi Craig R. Stapleton'a Irak işgaline şahsen karşı olsa da, "Amerikan askerlerinin çatışmada ölmesine üzüldüğünü" söylüyor. Hatta Irak'a asker gönderebileceğini bile tartışıyor.
Belgelerde başkent Paris'teki Amerikalı diplomatların Sarkozy hakkındaki görüşleri de şöyle: Cıva gibi yerinde duramayan, canlı, acımasız, değişken, şehvetli ancak çok uyanık. Belgelerin öne çıkardığı en dikkat çekici tespit ise, bakanlarının ve personelinin Sarkozy'den çok korkuyor olmaları.