Bir çoğumuza göre başarılı olmak için 40 yaş geç kalınmış olarak görülse de bu düşüncenin tam aksini bize ispatlayanlar var.
Gelin bizlere başarmanın yaşı olmadığını gösteren iş adamlarını inceleyelim.
Donald Fisher
Aradığı jean'i bir türlü bulamayınca 1969 yılında günümüzde oldukça popüler olan Gap mağazasını kuran Fisher ilk mağazasını açtığında 40 yaşındaydı ve bu alanda hiçbir deneyime sahip değildi.
İlk olarak Levi's jeanler satmaya başlayarak kar elde etmeye çalışan ve ilerleyen dönemlerde kendi üretimlerini yapmaya başlayan markanın günümüzde neredeyse her ülkede mağazası bulunuyor.
Sam Walton
Gazete satıcılığının ardından garsonluk yaparak kariyerine adım atan Sam Walton arkadaşından aldığı borç para ile kendine küçük bir dükkan alarak onu zirveye taşıyacak bir adım attı. 1962'de 44 yaşında Amerikan market zinciri Wal-Mart'ı kuran Walton, fiyatları düşürerek daha fazla müşteriye ulaşmayı ve uzun vadede daha fazla kazanç elde etmeyi amaçladı.
Uyguladığı strateji ile en ucuz malı bularak yalın bir şekilde müşterilerine sunan Walton, Wal-Mart mağazalarının hızla büyümesini ve dünyaya yayılmasını sağlamıştır.
Harland Sanders
KFC'nin kurucusu olarak bildiğimiz Harland Sanders henüz beş yaşındayken babasını kaybetmiş ve erken yaşlarda çalışmaya başladı.
Çeşitli işlerde görev alan Sanders, 62 yaşında başarıya ulaştı. Günümüzde oldukça popüler fast food şirketlerinden biri olan KFC'yi kurdu ve 12 yıl içerisinde oldukça büyüterek 2 milyon dolar karşılığında sattı.
Her yıl KFC'nin resmi yüzü olarak kalması için 250 bin dolar ödeme yapılması konusunda anlaşmaya varılan Sanders arkasında milyonlarca dolarlık bir markayı bırakarak 90 yaşında hayata veda etti.
Momofuku Ando
Bizleri bugünkü Japon eriştesiyle tanıştıran Ando 48 yaşında başarıyı yakaladı. Evinin bahçesindeki kulübede aylar süren çalışma sonucu hazır erişteyi buldu ve ilk olarak erişteleri haşladıktan sonra tuzlayıp kızartma yoluyla iyice kurutan Momofuku Ando böylelikle raf ömrünü uzatmayı başardı. Bugün Japonya'nın simgelerinden biri haline gelen eriştenin dünyaya yayılmasını sağladı.
Ray Kroc
İş hayatında çeşitli alanlarda görev yapan Ray Kroc son olarak mikser aletleri pazarlama işine girer. Gelen yüklü bir sipariş sonucu McDonald's ile karşılaşır ve o günden sonra piyasada fast food restoranlarının eksikliğini fark eder.
McDonald kardeşler ile oturup pazarlık yapar ve daha fazla şube açılması gerektiğini savunarak onları ikna etmeye çalışır.
Amerika'nın birçok yerinde açılan McDonald's üzerinden kar anlaşması bulunan Kroc bununla yetinmeyip 1961 yılında McDonalds'a adını veren kardeşlerden 2.7 milyon dolara satın alarak hayatının en doğru yatırımını yapmış olur. 50 yaşından sonra başarıya ulaşan Ray Kroc hayatta imkansız diye bir şey olmadığının en güzel örneklerinden biri.
Henry Ford
Standart tek tip otomobil üretimi yapan Henry Ford devamlı yenilik peşindeydi. 1893 yılında ilk tek silindirli benzin motorunu üretti. 1908 yılında ürettiği Model T arabası sayesinde bütün dünyada tanınmaya başladı.
Amerikan orta sınıfında popüler olmaya başlayarak satış rekorları kıran Model T dünyada en çok satışı yapılan üçüncü otomobil olmayı başardı.
45 yaşında zirveye ulaşan Henry Ford dünyanın en başarılı araba imalatçılarından biri olarak biliniyor.
Asa Candler
The Coca Cola Company şirketinin ilk başkanı olan Asa Candler markanın büyümesinde en etkili kişilerden biri oldu. 1891 yılında 40 yaşındayken Coca Cola şirketinin vizyonunu geliştirerek adını duyuran Candler, önceleri sadece Atlanta'da satılan içeceği reklam kampanyaları ile tanıtarak bütün Amerika'ya sonrasında ise bütün dünyaya yaydı. The Coca Cola Company şirketinin en iyi CEO'larından biri olarak bilinen Asa Candler birçok ilki gerçekleştirerek adını tarihe yazdırmayı başardı.